Bouwdepot bij Aegon

Aegon Bouwdepot in het kort

Een bouwdepot is een soort bankrekening met als saldo het hypotheekbedrag dat u nodig heeft voor de verbouwing of bouw van uw woning. Uit het saldo worden vervolgens bijvoorbeeld de facturen van uw aannemer of bouwmaterialen voor een nieuwe keuken of badkamer betaald. Naarmate de bouw of verbouwing vordert, blijft er steeds minder geld in het bouwdepot over. Aan het eind van de (ver)bouw is het depot leeg en is tegelijkertijd uw huis, badkamer of keuken klaar. Het opgenomen bedrag is aan uw hypotheeklening toegevoegd.
AEGON Lineaire hypotheek

Aegon vergoedt over het saldo de hypotheekrente!

Voordeel van een Aegon Bouwdepot is, dat u rente ontvangt over het nog niet opgenomen saldo. En pas als u een gedeelte van het bouwdepot gebruikt, gaat u over het gebruikte deel rente betalen. Aegon vergoedt over het resterend saldo een rente, die hetzelfde is als de rente over uw hypotheek.

Zelf kiezen hoe u wilt declareren!

Voor alle betalingen stuurt u een verzoek naar Aegon. U kunt kiezen uit onderstaande manieren:

  • Smartphone: uitkeren binnen 24 uur op werkdagen, uitbetaling alleen aan uzelf, lees meer over de Bouwdepot App;
  • Internet: uitkeren binnen 5 werkdagen, uitbetaling aan uzelf of leverancier;
  • Post:  uitkeren binnen 5 werkdagen, uitbetaling aan uzelf of leverancier.

Online declaratieformulier

Met het online declaratieformulier uitbetaling bouwdepot kunt u een bedrag uit het bouwdepot laten uitbetalen. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voor het geld op de rekening is bijgeschreven. Wilt u een spoedoverboeking doen? Dat kan ook, hier brengen wij wel € 6,80 aan kosten voor in rekening. Spoedbetalingen worden binnen 24 uur na ontvangst met spoed uitbetaald.

Per post

Heeft u liever een papieren bouwdepot formulier? Download dan het declaratieformulier uitbetaling bouwdepot. Stuur het ondertekende formulier vervolgens samen met de betreffende nota's naar ons op.

Veelgestelde vragen over het bouwdepot

Heeft dit antwoord u geholpen?

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen, een e-mail sturen of bellen met AEGON.

Bedankt voor uw reactie.

Bedankt voor uw reactie. Wilt u aangeven waarom het antwoord u niet geholpen heeft? Zo kunnen wij het antwoord op de vraag verbeteren.

U heeft al gereageerd op deze vraag. Indien wenselijk kunt u nog feedback geven.

Bedankt voor uw toelichting. Wij nemen uw suggestie mee voor verbetering van onze veelgestelde vragen.

Bekijk alle vragen over hypotheken