Autoverzekering online

Met de Aegon Autoverzekering zit u aan het stuur!

  • U wilt een goede autoverzekering voor een scherpe premie.
  • U bepaalt zelf wat u wel en niet verzekert.
  • U bent met de autoverzekering direct verzekerd en kunt rekenen op goede service.

Direct afsluiten

Met de Aegon Autoverzekering zit u aan het stuur!

U kiest zelf aanvullende dekkingen

U kunt onze autoverzekering met de volgende modules uitbreiden:

1. Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen

Een rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen biedt u uitgebreide juridische hulp als u bijvoorbeeld schade door een verkeersongeval vergoed wilt krijgen.

2. Ongevallenverzekering voor inzittenden

U en uw inzittenden krijgen een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval.

3. Bestuurder- en inzittendenverzekering

U verzekert zich tegen de financiële gevolgen van letselschade. Ook uw partner en inwonende kinderen zijn verzekerd. De dekking geldt niet alleen voor uw eigen auto, maar ook voor een personenauto van iemand anders. Ook in het openbaar vervoer bent u verzekerd.

Dekking autoverzekering

Uw auto, uw keuze

Stel zelf uw autoverzekering samen en breid de basisdekking eenvoudig uit met een aanvullende dekking. U kiest uit drie dekkingen. Het maakt niet uit welk product u kiest, u kiest altijd uit drie basisdekkingen:

1. WA (wettelijke aansprakelijkheid)

De basis van iedere autoverzekering. U verzekert zich alleen tegen schade die u met uw auto toebrengt aan anderen.

2. WA+ Beperkt casco

U krijgt naast de WA-dekking een vergoeding voor schade aan uw auto door onder meer brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en loslopende dieren.

3. WA+ Uitgebreide casco (All-risk)

U krijgt naast de dekking voor WA en beperkt casco een vergoeding voor schade aan uw auto door botsingen, slippen, vandalisme. Ook kunt u rekenen op een pechservice in het buitenland.

Uw premie berekenen

Autoverzekering berekenen

Autoverzekering

Bereken hier uw maandpremie

Welke dekking?

De perfecte dekking voor uw auto hangt af van veel verschillende factoren. Wat is de dagwaarde van uw auto? Wilt of kunt u eventuele schade aan uw eigen auto zelf betalen? Hieronder kunt u controleren welke dekking het beste bij u past.

Basisdekking

De basisdekking is Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Dit is een verplichte basisdekking die elke eigenaar van een auto moet hebben.

Beperkt Casco

Een aanvulling hierop is Beperkt Casco. Dit is de beste keuze wanneer u het voldoende vindt om verzekerd te zijn voor diefstal-, inbraak-, storm-, brand-. hagel- en ruitschade. Deze dekking wordt meestal gekozen na de Volledige Casco dekking.

Volledig Casco

Is uw auto niet ouder dan 4 tot 6 jaar? Dan is Volledig Casco voor u de beste keuze. Deze dekking wordt ook het meest gekozen bij auto's van deze leeftijd.

Heeft u een lening of financiering afgesloten voor uw auto? Ook dan is Volledig Casco de beste keuze. Bij diefstal of total loss bent u namelijk nog steeds verplicht de lening af te betalen. Dit risico dekt u af met Volledig Casco.

Wilt u naast Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ook de schade aan uw eigen auto en total loss schade verzekeren? Ook dan is Volledig Casco de beste keuze. Schade door eigen schuld is dan ook meeverzekerd.

Wat is uw eigen risico?

U heeft een standaard eigen risico van € 200,- per gebeurtenis. Dit geldt als u de schade laat herstellen bij een bij Aegon Schade Service aangesloten herstelbedrijf. Laat u de schade herstellen bij een ander herstelbedrijf? Dan is uw eigen risico € 700,-. Heeft u ruitschade?

  • Laat dan uw ruit altijd repareren via een bij Aegon Schade Service aangesloten herstelbedrijf: u heeft geen eigen risico.
  • Moet uw ruit vervangen worden via een bij Aegon Schade Service aangesloten herstelbedrijf: uw eigen risicois € 75,-.
  • Let op, laat ruitschades altijd herstellen door een bij Aegon Schade Service aangesloten hersteller, uw ruitschade wordt anders niet vergoed.

Wat is Aegon Schade Service?

Aegon heeft een eigen netwerk aan auto(schadeherstel)bedrijven. Dit betekent dat de kwaliteit van het herstel van de schade is gegarandeerd. U kunt kiezen uit meer dan 500 bedrijven, altijd een bij u in de buurt. Aangesloten autoherstelbedrijven vindt u bij u in de regio en u kunt lezen wat u moet doen in geval van schade.