Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

‘Als ik dit had geweten, had ik het huis nóóit gekocht’

30 oktober 2015

door Redactie | Aegon Blog

“Het plaatsen van die nieuwe keuken en badkamer is zo gepiept. Dan kan nóóit langer duren dan twee weken.” Vervolgens ben je een paar maanden verder en is het einde van de klus nog lang niet in zicht. Herkenbaar? Voor Aegon-collega’s wel. Zij vertellen over hun verbouwing die heel wat voeten in de aarde heeft. Met deze keer: Mascha Ponk.

Vriend is weg

“Heel eerlijk? Als ik dit had geweten, had ik het niet gekocht. Dan zou ik nóóit een huis met zoveel slaapkamers hebben uitgezocht. Dan zou ik nóóit aan zo’n groot klusproject zijn begonnen. Helaas, ik kan niet meer terug. Als ik het nu te koop zet, verlies ik veel geld. Geen optie dus… In december 2011 heb ik deze eengezinswoning gekocht, in het centrum van Leeuwarden. Ik werd verliefd op het karakter van deze jarendertigwoning én op de prijs. Voor 110.000 euro kreeg ik vijf slaapkamers! ‘Echt een koopje’, dacht ik. Ik heb de woning alleen gekocht, mijn vriend studeerde nog en had geen inkomen. Hij zou binnen een paar maanden afstuderen, een baan zoeken en vervolgens meebetalen aan de hypotheek én verbouwing. Althans, dat was het plan. Het liep anders dan verwacht: hij wilde na zijn studie een eigen bedrijf opzetten en vertrok naar Berlijn. Ik heb hem nooit meer gezien. Een andere dame gooide roet in het eten. Daar zat ik dan, in mijn eentje met vijf slaapkamers.”

Schrootjes, schrootjes, schrootjes

“Na 1970 is dit huis niet meer verbouwd of opgeknapt. Dus overal zaten oranje tegeltjes en schrootjes aan de muur. Alleen maar schrootjes, schrootjes en schrootjes. Natuurlijk wist ik dat er veel aan de woning moest gebeuren toen ik het kocht, maar een verbouwing valt altijd tegen. Ik begon met de keuken en cv-ketel. En als je het ene gaat veranderen, dan wil je steeds meer doen. Op een gegeven moment stonden alleen nog de muren overeind. Ik ben nu bijna vier jaar verder en de benedenverdieping is eindelijk klaar. Wat ben ik trots op mezelf! De keuken is prachtig geworden. En de wenteltrap is vervangen door een rechte trap. Oké, er mist een trede, maar dat komt goed. Mijn tip voor aankomende klussers? Een verbouwing kost altijd veel meer geld dan je denkt. Begroot de werkzaamheden en tel daar 10 procent bij op. Dan heb je geld achter de hand voor tegenvallers.”        

Nu de 2e verdieping nog 

“Ik heb geen geld voor een aannemer dus doe het meeste werk zelf. Weet je wat? Het klussen gaat me best goed af. Nooit geweten dat ik twee rechterhanden had. Geloof me, ik kan je álles vertellen over isolatie. Soms kijk ik mijn broertje lief aan en dan komt hij helpen in het weekend, maar het meeste werk doe ik zelf. Mijn volgende project is de bovenverdieping en hopelijk is deze klus komend voorjaar geklaard. Wat ben ik blij als die hele verbouwing achter de rug is! Wat ik dan met de woning ga doen? Waarschijnlijk te koop zetten. Wat moet ik met zo’n groot huis? Hoewel, misschien kom ik binnenkort een leuke jongen tegen. Dat zou de zaak veranderen.”

Meer informatie?

Ga jij binnenkort verhuizen? En ga je net als Mascha ook flink klussen? Bekijk onze speciale verhuizen-pagina voor handige tips! Of stel je vraag via Facebook of Twitter.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.