Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

‘Mijn hond is een ware brokkenpiloot’

16 januari 2017

door Sietske Venema, Redacteur Klantcommunicatie

Ik was in de zevende hemel toen ik twee jaar geleden Milo ophaalde. Een overenthousiaste, uit de kluiten gewassen, bruine labrador die zijn eigen krachten niet kent. Dagelijks sleurt hij me over straat en haalt ie streken uit. Daarbij tovert hij altijd een lach op mijn gezicht. Toen ik ‘m kocht, twijfelde ik over een huisdierenverzekering. Wat zijn de voor- en nadelen? Is het écht nodig? Nou, met een kluns zoals die van mij…

10 paar puppyogen keken mij vol verwachting aan

Ik ben opgegroeid met honden. Dus toen ik op mijzelf ging wonen, mocht een lieve, trouwe viervoeter niet ontbreken. Na lang zoeken op internet vond ik een goed nest. Daar kon ik het nieuwste lid van mijn gezin ophalen. 10 chocoladebruine labradorpuppy’s keken mij die avond vol verwachting aan. Ik was op slag verliefd. Van alle puppy’s koos ik degene die als eerste naar mij toe kwam. Niet wetende dat dit de doerak van het nest was. 

Zelfs de deurmat lag als een puzzel door het huis

Wie de film Marly & Me heeft gezien, weet dat een hond flinke streken kan hebben. Ik heb ook zo’n Marly, alleen nóg een tikkeltje erger. Al in de eerste weken werden kussens gesloopt, stonden zijn tanden in de muur en was geen plant meer veilig. Zelfs de deurmat lag als een puzzel van 1.000 stukjes door het hele huis. Helaas valt schade door je huisdier niet onder de inboedelverzekering. Dus dat waren extra kosten. Maar gelukkig kon ik op mijn aansprakelijkheidsverzekering rekenen toen hij op mijn planten was uitgekeken en die van de buren pakte. Dat was weer een zorg minder! 

Een eersteklas brokkenpiloot zorgt voor hoge rekeningen

Je kent het gezegde ‘de hond lijkt op het baasje’ misschien wel. In mijn geval is dit écht zo. Ik sta bekend als een enorme kluns. Mijn hond is net zo erg. In 2 jaar tijd heb ik daarom al veel bezoeken gebracht aan de dierenarts. Zo hinkelde hij een week lang door een zere poot, rende hij tegen prikkeldraad aan, en is hij in zijn billen gebeten door een andere hond. De rekeningen liepen aardig op. 

Heb je een spaarpotje of sluit je een verzekering af?

Met zo’n brokkenpiloot heb ik in 2 jaar tijd al goed gebruik gemaakt van mijn huisdierenverzekering. Maar ja, mijn hond is dan ook een extreem geval. Haal ook jij straks een nieuw gezinslid op? Denk dan goed na over de mogelijkheden. Verwacht je alleen standaardkosten voor bijvoorbeeld een chip, inentingen en castratie of sterilisatie? Dan is een spaarpotje vaak voldoende. Want die kosten worden niet vergoed. Maar verwacht je dat je huisdier net zo’n grote kluns is als die van mij? Of kom je liever niet onverwacht voor hoge rekeningen te staan? Dan is een huisdierenverzekering misschien wel verstandig!

Sietske Venema, Redacteur Klantcommunicatie
Als redacteur klantcommunicatie hou ik mij dagelijks bezig met het vertalen van moeilijke financiële informatie naar begrijpelijke teksten. Want van eenvoudige brieven, duidelijke webteksten en mooie blogs en interviews word ik pas echt gelukkig!