Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

‘Pavlina laat echt óveral kleren slingeren’

31 mei 2016

door Annieck Verkerk, Redacteur

Een huis kopen én voor het eerst samenwonen: leuk, maar ook héél spannend! Wie doet de afwas? Welke afspraken maak je over geldzaken? Hoe houd je het spannend? Aegon-medewerkers delen samen met hun lover hun ervaringen. Met deze keer: Pavlina Havlikova en Dennis Kamperveen

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Dennis: ‘Op kantoor. We werken allebei bij Aegon. Toen ik acht maanden geleden vrijgezel werd, kwam Pavlina toevallig tegenover mij zitten. Ze had een grote, blauwe koptelefoon op en ik vroeg welke muziek ze luisterde.’
Pavlina: ‘Zo raakten we aan de praat en het klikte. Ik vroeg of hij met mijn vrienden mee wilde feesten op Koningsdag. Toen sloeg de vonk over.’

En toen maar meteen samenwonen?

Dennis: ‘Haha, eigenlijk wel! Ik was toen nog maar twee maanden gescheiden van de vrouw met wie ik twee kinderen heb. Hierdoor woonde ik tijdelijk bij mijn stiefmoeder. Niet ideaal op je dertigste. Ik was daarom hard op zoek naar een koophuis.’
Pavlina: ‘Dennis betrok mij bij zijn zoektocht, want vroeg of laat zou ik bij hem intrekken. Dat gebeurde uiteindelijk meteen nadat hij een huis had gevonden. We konden gewoon niet meer zonder elkaar!’

Wat wordt de grootste uitdaging?

Dennis: ‘De rotzooi van Pavlina. Zij laat echt óveral kleren slingeren! Nee geintje, daar kijk ik wel doorheen. De echte uitdaging? Een balans vinden met de kinderen én Pavlina.’ 
Pavlina: ‘Twee maanden geleden heb ik Dennis’ kids voor het eerst ontmoet. Dat vond ik heel spannend: ze moesten mij wel leuk vinden. Gelukkig pakte het goed uit. Maar het is wennen. Wat kan ik wel tegen ze zeggen en wat niet?’
Dennis: ‘Daarover praten we veel, zoals je met alles moet doen in je relatie. Hiervoor heb ik een gouden tip: doe de tv de deur uit! Dan kun je niet voor de buis hangen en heb je meer tijd voor een gesprek met elkaar.’

Waarom een koophuis?

Dennis: ‘De rente is nu zo laag. Daar wilde ik gebruik van maken.’
Pavlina: ‘Dat vond ik eerst maar niets. Tot een jaar geleden was ik altijd de eeuwige vrijgezel. Ik wilde nergens aan vastzitten, zelfs een telefoonabonnement ging mij bijna te ver. Een huis kopen vond ik echt eng, maar ja... liefde maakt blind hè?!’

Hoe hebben jullie de geldzaken geregeld?

Pavlina: ‘Al voordat we samenwoonden, hadden we een gezamenlijke rekening. Ik vond het zó gênant om in een restaurant apart te moeten betalen.’ 
Dennis: ‘Verder zijn onze geldzaken nog erg gescheiden. Zo is het huis op mijn naam en op één salaris gekocht. Dat vonden we belangrijk, want we willen graag geld overhouden voor vakanties en andere leuke dingen. Hierdoor moeten we nog wel naar de notaris. Pavlina heeft nu namelijk nergens recht op als ik zou overlijden.’

Enne... hoe zorgen jullie ervoor dat samenwonen spannend blijft?

Dennis: ‘Dinsdagavond is onze datenight. Dan gaan we er samen op uit. Dat wil ik altijd blijven doen.’
Pavlina: ‘En we gaan onze droom verwezenlijken: een foodtruck opzetten. Daarmee willen we heel het land door om pannenkoeken en koffie te verkopen. Dat lijkt mij een fantastisch avontuur!’

Meer informatie?

Wil jij binnenkort een huis kopen? En wil je net als Pavlina en Dennis alles soepel laten verlopen? Bekijk onze speciale Aandacht voor je nieuwe huis-pagina voor handige tips! Of stel je vraag via Facebook of Twitter.

Annieck Verkerk, Redacteur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik gaaf!