Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

‘We hadden allebei een koophuis dat onder water stond’

3 augustus 2016

door Annieck Verkerk, Redacteur

Je oude huis verkopen én samenwonen in een nieuwe stad: leuk, maar ook héél spannend! Wie doet de afwas? Welke afspraken maak je over geldzaken? Hoe houd je het spannend? Oud-Aegonmedewerker Yvonne en vriendlief Bram delen hun ervaringen. 

Een relatie op de werkvloer, het kan dus tóch?

Yvonne: ‘Absoluut. Als je er maar eerlijk over bent. Of het liefde op het eerste gezicht was? Toen ik Bram zag, voelde ik meteen een klik.’
Bram: ‘De borrels op de afdelingen werden ineens heel leuk! Toen ik hoorde dat Yvonne weer vrijgezel was, heb ik haar uitgenodigd om bij mij thuis Oud en Nieuw te vieren. We appten steeds vaker en van het één kwam het ander.’
Yvonne: ‘Een paar maanden later kregen we een relatie. Nee, dat konden we niet lang verborgen houden op het werk. We kwamen ’s ochtends van dezelfde kant fietsen en waren dezelfde weekenden op pad… Ik was bang voor de reacties van collega’s, maar iedereen reageerde heel goed. Wat een opluchting! We hebben anderhalf jaar samengewerkt in Groningen en toen kreeg Bram een baan in Amsterdam.’ 

Dan woon je ineens 200 kilometer bij elkaar vandaan…

Yvonne: ‘Ik gunde hem die nieuwe baan, het was een flinke stap en precies wat hij wilde. Maar waarom zo ver?, dacht ik. Ik wilde niet weg uit Groningen en alles opgeven.’ 
Bram: ‘Bijna een jaar ben ik elk weekend naar Yvonne gereisd. Het was immers mijn keuze om te verhuizen…’
Yvonne: ‘Pff, dat latten. Wat een gedoe. Uiteindelijk ben ik tóch overstag gegaan. Met pijn in mijn hart, dat wel. Ik heb mijn baan opgezegd en kon aan de slag op de communicatie-afdeling van Aegon. Ik mocht van Bram bepalen waar we in Amsterdam zouden wonen. Het werd IJburg, dat is het niet zo druk als de binnenstad en je zit zo in de natuur. En weet je wat? Ik heb geen seconde spijt van mijn beslissing om hier naartoe te verhuizen.’

Koop of huur? 

Bram: ‘Om te wennen aan Amsterdam wilden we eerst huren.’
Yvonne: ‘Bovendien hadden we hiervoor allebei een eigen koophuis dat op de top van de markt was gekocht. Onze woningen stonden flink onder water en hebben we met verlies moeten verkopen. Dat was een lastige periode. Ik wilde met Bram een nieuwe start maken, maar had óók oude financiële verplichtingen.’
Bram: ‘Ja, ach, gelukkig zijn we onze huizen kwijtgeraakt. Huren is ook makkelijk toch? Als de kraan kapot is, bellen we gewoon de huisbaas. We sparen elke maand zodat we over een aantal jaar een huis voor de lange termijn kunnen kopen, bijvoorbeeld voor 15 of 20 jaar. Die middelen hebben we nu niet.’

Hoe hebben jullie de geldzaken geregeld?

Yvonne: ‘Die zijn op grote lijnen gescheiden.’
Bram: ‘We betalen allebei een deel van de huur en hebben een gezamenlijke rekening. We betalen daarvan de boodschappen en doen leuke dingen.’

Wat vinden jullie het leukst aan elkaar?

Yvonne: ‘Zijn bevlogenheid, hij weet precies wat hij wil. Ik kan wel eens twijfelen over beslissingen, maar Bram vertrouwt op zichzelf. Knap vind ik dat.’ 
Bram: ‘Yvonne is heel spontaan. En we hebben dezelfde interesses, zoals reizen en het volgen van actualiteiten. Soms staan we ook lijnrecht tegen over elkaar. We kunnen allebei eigenwijs zijn.’
Yvonne: ‘Dan duurt het héél lang voor de ander toegeeft!’
Bram: ‘Gelukkig hebben we steeds minder van die discussies.’

Meer informatie?

Wil jij binnenkort een huis kopen of je oude huis verkopen? En wil je net als Yvonne en Bram alles soepel laten verlopen? Bekijk onze speciale Aandacht voor je nieuwe huis-pagina voor handige tips of vraag direct het kosteloze Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek aan! Of stel je vraag via Facebook of Twitter.

 

Annieck Verkerk, Redacteur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik gaaf!