Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

2.200 meter weggeroeid voor Serious Request

23 december 2013

doorRedactie | Aegon Blog

Er zijn van die momenten die in het collectieve geheugen van iedereen staan gegrift. Bij deze momenten worden vaak de vragen ‘waar was u?’ en ‘wat deed u op dat moment?’ gesteld. Serious Request Leeuwarden is en wordt weer zo’n mijlpaal. Ik kan nu al zeggen: ‘Ik was erbij!’ 

Hand uit de mouwen

Donderdag 19 december 2013 is in mijn geheugen opgeslagen. Niet alleen stond ik in het epicentrum van alle activiteiten van Serious Request, ook roeide ik 10 minuten voor het goede doel. Ik keek niet met handen in mijn zakken langs de lijn toe. Nee, ik stak ze uit mijn mouwen en droeg mijn steentje bij door deel te nemen aan de Serious Rowing Challenge. Uiteindelijk kwam de teller van mijn ergometer uit op zo’n 2.200 meter.

Roeien is een contactsport

Veel mensen denken bij een contactsport meestal aan vechtsporten. Dat is een grote misvatting. Mijn ervaring met het roeien op de ergometer is dat heel veel collega’s, vrienden en bekenden met mij in gesprek gingen. Naar mijn idee is roeien dus gewoon een contactsport.

Drie redenen om mee te doen

Roeien is een sport waarbij je op een heel plezierige manier in beweging komt. Goed voor lijf en leden. Daarnaast is roeien een teamsport. Je doet het samen. En als derde, en op dit moment de belangrijkste reden: je doet het voor al die kinderen die gebukt gaan onder de gevolgen van diarree, het thema van Serious Request 2013.

Serious Request 2013: ik was erbij!

Hopelijk zijn er velen met mij die na afloop kunnen zeggen: ik was erbij. Dus zet je in als vrijwilliger, deelnemer, bezoeker of donateur, zolang de herinnering maar blijvend is!

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.