Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

5 low budget tips voor een sfeervol herfsthuis

19 oktober 2016

door Annieck Verkerk, Redacteur

Ik ben een zomermens. In hart en nieren. Maar ja... ‘t wordt herfst. En daarna winter. Hoewel zes maanden in bed liggen met zes dekens over mij heen best aantrekkelijk klinkt, is het geen optie. Daarom maak ik mijn huis gedurende de gure maanden éxtra knus. Op een low budget manier. De tips deel ik met jullie. 

1. Mix & match

Als ik shop heb ik vaak (lees: altijd) de neiging om nieuwe potten, opbergdoosjes en vazen te kopen. Toch probeer ik – met hulp van vriendlief – die verleiding de laatste tijd te weerstaan. De reden? Als ik alle potten en vazen die ik in huis heb – dat zijn er véél – opnieuw met elkaar combineer, heb ik ‘nieuwe’ stillevens waarmee ik heel de winter vooruit kan. En als ik dan tóch heel graag iets nieuws wil, kijk ik in de kringloopwinkel om de hoek.

2. Herfstboeket

Verse bloemen in huis: het is een kleine moeite met een groot effect. Nu het kouder wordt kun je je zomerse veldboeket inwisselen voor een echt herfstboeket. Mijn tips: de oranje lampionnen en takken met rode bessen. 

3. Pak de kwast

In de herfst zijn er genoeg regenachtige dagen waarop je liever de deur niet uitgaat. Perfect om je woonkamer onder handen te nemen met een verfroller. Met een andere kleur op de muur voelt je huis weer als nieuw. Tip: met warme tinten, zoals wijnrood en okergeel, creëer je een extra knusse sfeer. Durf je het niet aan om een hele muur te schilderen? Ga dan voor een kleiner oppervlak, bijvoorbeeld een kruk of kastje.

4. Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen

Kaarsen zijn geweldige sfeermakers in huis, vooral nu het vroeg donker wordt. Je hebt ze in allerlei soorten en maten: waxinelichthouders, kandelaars en stompkaarsen. Ga bij je kaarsenjacht wederom voor warme tinten. Het meest knusse effect krijg je als je veel kaarsen bij elkaar zet, bijvoorbeeld op een dienblad. Zo voorkom je tegelijk dat het rommelig oogt in huis. Liever geen geld uitgeven aan kandelaars? Spoel dan oude (jam)potten om en zet er waxinelichtjes in.

5. Overdosis kussens

Kussens doen het altijd goed: in de zomer én in de winter. Voor de gure maanden zijn aaibare exemplaren een aanrader. Die hoef je natuurlijk niet allemaal gloednieuw te kopen. Kijk eens in de kast of je nog een hoes hebt liggen die je kunt pimpen, ga naar de kringloopwinkel of ruil de kussens waarop je bent uitgekeken met die van een vriendin met hetzelfde ‘probleem’. Dat laatste is een goedkope oplossing voor jullie allebei! 

Klaar voor de najaarsstorm? 

Zo, met deze interieurtips kun je in sfeer de gure maanden doorbrengen. Is jouw huis trouwens ook al klaar voor de eerste najaarsstorm? Je leest het in dit artikel. Heb je nog vragen? Stel ze via Facebook of Twitter.

Annieck Verkerk, Redacteur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik gaaf!