Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overbieden om een huis te kopen in de Randstad

Ben jij klaar voor de Open Huizen Dag op 1 oktober?

9 september 2016

doorMarlies Touburg, Webredacteur

5 tips om je huis beter te verkopen

De eerste keer dat ik een huis bezocht tijdens een Open Huizen Dag zal ik nooit vergeten. Een norse man in pyjamabroek deed open en liet ons met tegenzin binnen. Terwijl er toch écht een grote poster met ‘open huis’ op zijn raam prijkte. Eenmaal binnen in het vieze, rommelige huis plofte onze gastheer op de bank: “Kijk maar even. Als je vragen hebt weet je me te vinden”. Tja, wilde die man nou zijn huis verkopen of niet? 

Maak van jouw Open Huizen Dag een succes!

Natuurlijk is dit een extreem voorbeeld. De meeste mensen zorgen wel voor een nette woning op de Open Huizen Dag. Maar het kan nog veel beter. Want dit is hét moment om jouw huis extra onder de aandacht te brengen. Wie weet zit de toekomstige koper tussen de bezoekers. Die kans wil je met beide handen aangrijpen. Met deze 5 tips ben je optimaal voorbereid!

1 Schoon, fris en opgeruimd

Ruim je huis op en zorg dat alles schoon en fris is. Zorg voor een neutraal interieur. Foto’s en prulletjes maken een huis persoonlijk, maar voor de bezoeker leidt het juist af. Maar helemaal steriel hoeft je huis nu ook weer niet te zijn. Een paar kussens, een bosje bloemen en wat kaarsjes staan juist gezellig. En vergeet vooral de tuin niet! Een grasmat vol dorre bladeren ziet er niet aantrekkelijk uit. Wil je zeker weten dat je niets bent vergeten? Download dan onze checklist voor verkopers. Daarmee maak je je huis helemaal verkoopklaar.

2 Hond en kids uit logeren

Niet iedereen is zo gek op je huisdier als jij. Sommige mensen zijn allergisch of bang. Vraag daarom iemand om een dagje op je viervoeter te passen. Etensbakken, kooien, manden, speeltjes: ruim ze allemaal op. Heb je kinderen? Misschien mogen die een dagje bij opa en oma doorbrengen. Zo heb je je handen vrij om kijkers rond te leiden. En het is rustiger voor de bezoekers.

3 Mag ik je nummer?

Vraag alle bezoekers hun contactgegevens achter te laten op een bezoekerslijst. Zo kan jij, of je makelaar, deze mensen na afloop benaderen om naar hun ervaringen of hun tips te vragen. En om eventueel een tweede bezichtiging te plannen.

4 Rustig rondkijken

De bezoekers komen zich op een Open Huizen Dag vrijblijvend oriënteren. Laat ze daarom rustig rondkijken. Dat wil niet zeggen dat je op de bank kunt blijven zitten. Begeleid de kijkers met maximaal een persoon, maar dring je niet op. 

5 Eerlijk duurt het langst

Bezoekers zullen je ongetwijfeld vragen stellen. Waarom wil je je huis verkopen? Wat zijn je maandlasten? Zijn er gebreken in huis? Geef eerlijk antwoord op deze vragen. Maar verwijs mensen met vragen over de prijs door naar je makelaar. 

Ben je er klaar voor?

Met deze tips kom je 1 oktober goed beslagen ten ijs. Laat die kijkers maar komen! Wil je je nóg beter voorbereiden? Lees dan meer tips om je huis te verkopen. En verkoop je je huis omdat je een nieuw droomhuis hebt gevonden? Of ben je nog op zoek? Wij helpen je graag met handige checklists en gratis e-books. Je vindt ze in onze Huiskluis. Ook handig: het kosteloze Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek. Een half uur lang kun je al jouw woonvragen op een deskundige afvuren. Gewoon telefonisch, wanneer het jou uitkomt.

Marlies Touburg, Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als webredacteur bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!