Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Ben jij klaar voor de Open Huizen Dag op 1 april?

28 maart 2017

doorMarlies Touburg, Webredacteur

7 tips om goed voorbereid een huis te bezichtigen

Huizen kijken: ik vind het heerlijk. Op tv, online en natuurlijk in het echt. Dus toen ik op huizenjacht was, heb ik enthousiast meegedaan aan de Open Huizen Dag. Zonder afspraak, helemaal vrijblijvend, een hele middag rondneuzen in allerlei huizen. En vaak krijg je nog verse appeltaart ook!

Geen gewone bezichtiging

Een Open Huis is iets heel anders dan een ‘gewone’ bezichtiging. Want die doe je met je makelaar. En dan zijn de verkopers niet aanwezig. Dan kun je vrijuit praten over die gedateerde keuken, die er écht uit moet. Of over dat foeilelijke behang. Dat gaat wat lastiger als de verkoper je met een hoopvolle blik een stukje appeltaart toeschuift…

Haal het meeste uit de Open Huizen Dag!

Alle huizen van jouw Funda-favorietenlijstje bekijken? Dat is misschien wat veel van het goede. Maar een Open Huizen Dag is wel dé kans om op één dag meerdere huizen te bekijken. Dus zoek je een nieuw huis? Doe dan vooral mee! Maar bereid je wel goed voor. Dan haal je het maximale uit je dag. Ik zet de beste tips voor je op een rijtje. 

1. Bedenk welke huizen je wilt bekijken en stippel van tevoren een logische route uit. 
2. Neem iemand mee tijdens de bezichtigingen. Twee zien meer dan een!
3. Foto’s maken is een goed idee. Maar vraag het wel even van tevoren.
4. Verken de buurt alvast, ook ’s avonds. Is het er rustig of juist levendig? Past het bij jouw wensen?
5. Neem onze Checklist Huis Bezichtigen mee. Daarin staat precies waar je op moet letten als je een huis gaat bezichtigen. 
6. Huizen bekijken die je uiteindelijk toch niet kunt betalen? Zonde van de tijd! Bereken daarom eerst je maximale hypotheek met onze rekentool. Je ziet meteen wat je kunt lenen, en welke maandlasten daarbij horen. 
7. Wil je helemaal voorbereid aan de Open Huizen Dag beginnen? Stel dan vóór 1 april al jouw woonvragen aan een hypotheekdeskundige. Dat kan heel gemakkelijk met het kosteloze Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek. Gewoon telefonisch, wanneer het jou uitkomt. Handig toch?

Plan altijd een tweede bezichtiging 

Heb je een mooi huis gezien? Plan dan een tweede bezichtiging. En neem iemand mee zónder roze bril. Bijvoorbeeld een aankoopmakelaar. Hoe belangrijk zo’n tweede bezichtiging is, weet ik uit eigen ervaring. Zo zag ik tijdens de Open Huizen Dag een prachtig huis. Het voldeed aan al mijn wensen. Totdat mijn man bij de tweede bezichtiging een belangrijke ontdekking deed. Hij was te lang voor de douche…

Hulp nodig?

Ben je na de tweede bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan kun je nadenken over een bod. Spannend! Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Of wil je weten wat je allemaal te wachten staat? Download dan ons e-book Zo koop jij jouw droomwoning. Van het perfecte openingsbod tot de sleuteloverdracht: alles komt aan bod. Zo kun je met een gerust hart je droomhuis kopen!

Marlies Touburg, Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als webredacteur bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!