Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Actief vs Passief Beleggen

24 juni 2010

door Redactie | Aegon Blog

Na de introductie van Indexbeleggen bij AEGON, biedt AEGON zowel actief beheerd beleggen als passief beheerd beleggen aan. Er zijn veel verschillen tussen deze twee beleggingsvormen en beiden hebben voor- en tegenstanders. Zelf kun je het best bepalen wat bij jou past, daarom gaat AEGON graag het gesprek met je aan over ‘Actief vs Passief Beleggen’.

Dat doen we woensdag 30 juni 2010, tussen 12.00u en 13.00u tijdens het AEGON TweetBanket, maar ook hier op het AEGON Blog. Hieronder leggen we uit wat Actief Beheerd Beleggen en Passief Beheerd Beleggen inhoudt en kun je een wetenschappelijk artikel van DUFAS lezen over de verschillen.

AEGON kent twee soorten beleggingsfondsen: huisfondsen en indexfondsen. Met deze beleggingsfondsen hoef je je niet meer druk te maken over het aankopen van losse aandelen of obligaties. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten beleggingsfondsen is de manier waarop wij ze beheren.

Actief beheerd beleggen

De huisfondsen van AEGON worden actief beheerd door portefeuillemanagers, met als doel de waarde van de beleggingen meer te laten stijgen dan de beursindex. Door te beleggen in deze fondsen laat u het selecteren van de aantrekkelijkste landen, meest veelbelovende sectoren en kansrijkste ondernemingen over aan onze portefeuillemanagers. Het dividend van het huisfonds wordt voor u herbelegd in de vorm van extra participaties. AEGON heeft zes huisfondsen voor u geselecteerd.

  • Kans op hoger rendement dan de index
  • Actief beheerd door AEGON beleggingsspecialisten
  • Gemakkelijk beleggen in alle (opkomende) marktsectoren

Passief beheerd beleggen

Indexbeleggen betekent relatief eenvoudig beleggen. Het geeft u als belegger rust. U belegt in indexfondsen. Dat zijn beleggingsfondsen die als doel hebben hetzelfde rendement te behalen als een bepaalde beursindex. Dit komt doordat u met indexfondsen belegt in aandelen of obligaties die in de desbetreffende index zijn opgenomen. AEGON heeft zes indexfondsen waar u uit kunt kiezen.

  • Kans op hoger rendement door lagere fondskosten
  • Gemakkelijk beleggen zonder keuzestress
  • De gekozen index wordt zo nauwgezet mogelijk gevolgd
  • Bepaal zelf uw risico
Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.