Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Beleggen ‘Ik beleg voor mijn dochters‘

‘Ik beleg voor mijn dochters‘

14-08-2019

Vanessa (36), moeder van Veerle (7) en Viënne (9), wist niets van beleggen, tot ze een halfjaar geleden besloot haar spaargeld in aandelen te stoppen. Ze hoopte dat ze er wel wat mee kon verdienen. En het was geld dat ze toch niet direct nodig had.

‘Een geldguru met weinig verstand van beleggen’

Ik heb een bedrijfseconomische hbo-opleiding afgerond en ben een ‘geldguru’ volgens de Goed met Geld Test, maar echt verstand van beleggen had ik niet. Tot ik de beleggingstool van mijn bank ontdekte, waarmee beleggen ontzettend makkelijk bleek. Ik had geen financieel adviseur nodig, en koos 3 bedrijven en 2 fondsen waar ik een goed gevoel bij had. Daar stopte ik mijn geld in.

‘Elke dag checken hoeft echt niet’

Na een halfjaar beleggen had ik een behoorlijk rendement behaald. Het bedrag dat ik belegde in één van ‘mijn’ bedrijven, is nu al een stuk meer waard. In het begin checkte ik mijn aandelen dagelijks. Wanneer de koersen zakten, werd ik meteen onrustig. Maar al snel leerde ik dat ze vaak ook weer bijtrekken. Inmiddels kijk ik nog maar eens in de drie, vier dagen naar mijn beleggingen.

‘Ik kan schuiven met aandelen terwijl ik bij de kapper zit’

Een beetje verslavend is het wel, zeker wanneer je positieve resultaten ziet. Dus overweeg ik (een deel van) onze gezamenlijke spaarrekening ook te gaan beleggen. Het is makkelijker dan het lijkt: dankzij mijn beleggingstool kan ik zelfs schuiven met aandelen terwijl ik bij de kapper zit. Ik vind het een fijn idee dat dankzij mijn beleggingen, mijn kinderen een spaarpot hebben voor later. Zo hoeven ze niet te lenen, wanneer ze gaan studeren of op zichzelf gaan wonen.”

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen. Je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kek Mama

Ontdek of beleggen bij je past

Ben je benieuwd of je geld laten beleggen bij jou past? Om je pensioen aan te vullen later? Of voor een ander doel? Vul de keuzehulp in en bekijk of beleggen bij jou past!

Doe de keuzehulp

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.