Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

fabels beleggen
Blog Beleggen Dit wist je nog niet: 5 fabels over beleggen

Dit wist je nog niet: 5 fabels over beleggen

01-08-2019

Over beleggen bestaan veel fabels. Dat het alleen voor mannen zou zijn, bijvoorbeeld. En dat het ingewikkeld is. Jammer, want hierdoor durven veel vrouwen er niet mee te beginnen. Terwijl beleggen naast sparen een interessante manier kan zijn om meer uit je geld te halen en je goed voor te bereiden op de toekomst. Wij ruimen dé fabels over beleggen uit de weg.

1. Beleggen is alleen voor mannen

Alhoewel dit vaak wordt gedacht (door mannen zelf én door vrouwen), is dit verre van waar. Sterker nog: vrouwen zijn in feite betere beleggers. Zo blijkt uit onderzoek van de University of California dat vrouwelijke beleggers gemiddeld één procentpunt betere resultaten behalen. In tegenstelling tot veel mannen zijn vrouwen meer gefocust op de lange termijn en gaan ze niet voor een snelle winst, waardoor ze minder risico nemen. Bovendien veranderen ze minder vaak hun portefeuille en maken zo minder kosten.

2. Beleggen is ingewikkeld

Integendeel, beleggen kan zelfs heel eenvoudig zijn. Je kunt het namelijk zo makkelijk – of ingewikkeld – maken als je zelf wilt. Als je kiest voor Aegon Beheerd Beleggen, geef je het beleggen uit handen. Tegen lage kosten vertrouw je je geld toe aan een expert en heb je er zelf geen omkijken naar. Wil je liever zelf beleggen? Houd er rekening mee dat dit veel tijd kost én dat je kennis nodig hebt.

3. Je moet veel geld hebben om te kunnen beleggen

Er wordt vaak gedacht dat je veel startgeld moet inleggen als je gaat beleggen. Niet waar! Ook met een klein budget kan je prima beleggen. Zorg er wel voor dat je een potje hebt voor onverwachte uitgaven. Beleggen brengt namelijk wel risico’s met zich mee.

4. Door te beleggen kan je veel geld verliezen

Met beleggen kan je je inleg in z’n geheel of gedeeltelijk kwijtraken. Dit is onder andere afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten en hoe risicovol je belegt. Wanneer je het beleggen uit handen geeft, houden experts de financiële markten voor je in de gaten en kun je zelf een risicoprofiel kiezen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je het geld voor een langere tijd moet kunnen missen. Beleggen is namelijk echt iets voor de lange termijn en levert niet direct geld op.

5. Beleggen is een soort gokken

Niet waar: gokken doe je uit emotie, beleggen doe je met kennis. Mocht je die zelf niet in huis hebben, laat dan onze experts voor je aan de slag gaan. Zij weten haarfijn waar ze in beleggen en waarom. Elk kwartaal ontvang je daarom ook een update met alle marktontwikkelingen.

Benieuwd of beleggen bij jou past?

Heb jij je buffer op orde? En ben je benieuwd of je geld laten beleggen bij jou past? Om je pensioen aan te vullen later? Of voor een ander doel? Met Aegon Beheerd Beleggen zet je onze experts aan het werk. Zo heb je zelf niet het gedoe van beleggen, maar op de lange termijn wél het resultaat. Vul de keuzehulp in en bekijk of beleggen bij jou past!

Doe de keuzehulp

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen. Je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Flair

Ontdek of beleggen bij je past

Ben je benieuwd of je geld laten beleggen bij jou past? Om je pensioen aan te vullen later? Of voor een ander doel? Vul de keuzehulp in en bekijk of beleggen bij jou past!

Doe de keuzehulp

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.