Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoe regel jij jouw geld voor later goed?
Blog Beleggen Hoe regel jij jouw geld voor later goed?

Hoe regel jij jouw geld voor later goed?

30-04-2019

Zet jij al geld opzij voor onverwachte uitgaven? Dan ben je bent harstikke goed bezig. Maar jij hebt vast ook doelen die wat verder weg liggen. Zoals de studie van je kind, of misschien wil je een huis kopen. Weet jij dan wat je het beste kan doen voor jouw geld voor later? Want later komt sneller dan je denkt! Wij geven je graag wat tips en handige inzichten.

Heb je voldoende geld achter de hand?

Als je voldoende buffer hebt, kun je daarnaast geld opzij zetten voor doelen die wat verder weg liggen. Voor een nieuwe auto, of misschien voor de studie van je kinderen. Of voor nog verder: je pensioen. Hoe eerder je begint, hoe meer je dit uiteindelijk oplevert. En voor sommige doelen, zoals je aanvullend pensioen opbouwen, kan je zelfs profiteren van belastingvoordelen.

Spaar jij voor een doel voor later?

Wil je over een aantal jaren een nieuw huis kopen? Of droom je van een verre reis? Wat je doel ook is: er zijn diverse mogelijkheden om geld opzij te zetten. Bepaal daarom goed welke manier van geld opzij zetten het beste bij je past en wanneer je het bedrag nodig hebt. Als je doel minimaal 10 jaar vooruit ligt, kan je geld laten beleggen een optie zijn. Je combineert dan sparen voor de korte termijn mét laten beleggen voor de lange termijn.

  • 5 jaar lang €100 per maand sparen, levert met de huidige rente bijna € 6.100 op. (Bron: Aegon)
  • Voor een spaardoel van €20.000 over 10 jaar moet je met de huidige rente maandelijks bijna €170 sparen. (Bron: Wijzer in geldzaken)

Bekijk hoe je sparen kan combineren met beleggen

Zet jij geld opzij voor je kinderen?

Elke ouder wil natuurlijk het beste voor zijn kind. Door nu alvast geld opzij te zetten, kun je je kind later op weg helpen. Door mee te betalen aan een studie, of voor de rijlessen en een eigen auto. Het is verstandig om geld opzij te zetten als de kinderen nog jong zijn.. Door dat geld alleen te sparen, levert het je aan het eind van de rit misschien niet genoeg op. Als jij je geld laat beleggen voor een langere termijn, kan je mogelijk meer rendement halen. Beleggen brengt wel hogere risico’s met zich mee en andere kosten.

  • 77% van de ouders zet geld opzij voor zijn kind(eren) (Bron: Nibud)
  • De totale kosten voor een uitwonend student aan een HBO-opleiding zijn €50.000 (Bron: Nibud)

Bekijk meer informatie over laten beleggen

Ben jij aan het sparen voor je pensioen?

Je pensioen is misschien nog ver weg. Maar ook na je pensioen wil je leven zoals jij dat wilt. De laatste jaren heeft de overheid veel bezuinigd. En er is veel veranderd in de AOW en de pensioenopbouw. Daarom is het slim om zelf extra pensioen op te bouwen. En wist je dat je misschien kan profiteren van belastingvoordeel?

  • 70% van de Nederlanders weet niet goed of hij voldoende pensioen opbouwt (Bron: Nibud)
  • 59% van de Nederlanders zet geld opzij voor extra pensioen (Bron: Blackrock)

Bekijk de mogelijkheden voor geld opzij zetten voor je pensioen

Benieuwd of beleggen bij jou past?

Heb jij je buffer op orde? En ben je benieuwd of je geld laten beleggen bij jou past? Om je pensioen aan te vullen? Of voor een ander doel? Met Aegon Beheerd Beleggen zet je onze experts aan het werk. Zo heb je zelf niet het gedoe van beleggen, maar op de lange termijn wél het resultaat. Vul de keuzehulp in en bekijk of beleggen bij jou past.

Doe de keuzehulp   Lees meer over Aegon Beheerd Beleggen

 

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen. Je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.

Sadia Shirriff,
Redacteur
Ik ben communicatiespecialist bij Aegon. Ik houd me elke dag bezig met het begrijpelijk maken van onze ingewikkelde informatie. Zowel in onze brieven en e-mails als op de website. Ik vind het heel interessant om me te verplaatsen in onze klanten. En als ik er ook nog een beetje creativiteit op los kan laten, ben ik in mijn element!