Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Beleggen "We beleggen voor de jongens"

"We beleggen voor de jongens"

16-07-2019

De spaarrente stoorden Marieke en Douwe al langer. Zij hebben daarom samen besloten om het spaargeld van hun zoons, Jelte (9) en Sil (13) te beleggen. Ze hadden het geld toch nog niet nodig omdat het een potje is voor de kinderen later. Marieke vertelt hoe zij het hebben aangepakt.

Te spannend om zelf te doen

“Ik vond het spannend om het beleggen helemaal zelf te leren en te regelen, dus besteedden we het uit aan beleggingsexperts die het geld voor ons ging beleggen. Zij bepaalden samen met ons de inleg, welke risico’s we wilden en konden lopen en welke kosten aan het laten beleggen waren verbonden. Wat bleek? Doordat ik me meer verdiepte in beleggen en financiële zaken, werd ik zelf ook handiger, en snap ik nu beter hoe de financiële wereld in elkaar zit. Doordat ik nu meer spaar en ook beleg, ben ik volgens de Goed met Geld Test inmiddels een Financiële Sumo.”

Een beetje verslavend

“Met de inlogtool en het kwartaaloverzicht kan ik bijhouden wat ik investeer, en wat mijn rendement is. In het begin checkte ik dat dagelijks. Als de koersen zakten, sloeg de schrik me om het hart. Al snel leerde ik dat de koersen altijd schommelen. Ze kunnen daarom ook weer stijgen. Inmiddels kijk ik nog maar één keer per week naar mijn beleggingen. Een beetje verslavend is het wel, zeker wanneer je positieve resultaten ziet.

Een potje voor de jongens voor later

“Ik overweeg nu ook om een deel van ons gezamenlijke spaargeld te gaan beleggen. Het concrete doel van onze beleggingen nu: een potje voor later voor onze kinderen. Misschien willen ze na de middelbare school een tussenjaar, op kamers. Dan kunnen we daaraan bijdragen.”

Benieuwd of beleggen bij jou past?

Heb jij je buffer op orde? En ben je benieuwd of je geld laten beleggen bij jou past? Om je pensioen aan te vullen later? Of voor een ander doel? Met Aegon Beheerd Beleggen zet je onze experts aan het werk. Zo heb je zelf niet het gedoe van beleggen, maar op de lange termijn wél het resultaat. Vul de keuzehulp in en bekijk of beleggen bij jou past!

Doe de keuzehulp

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen. Je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kek Mama

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.