Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zelf of laten beleggen
Blog Beleggen Zelf beleggen of láten beleggen?

Zelf beleggen of láten beleggen?

06-06-2019

Beleggen is een hot item. Je wordt er overal mee geconfronteerd. En dat is ook wel logisch, want de spaarrente is laag. Dus als je méér uit je geld wilt halen, is het verstandig om te kijken naar alternatieven. Beleggen is een van die alternatieven. Je kan zélf gaan beleggen of laten beleggen. Maar wat is de beste manier voor jou? Lees snel door, wij helpen je verder.

Wat houdt zelf beleggen in?

Als je kiest voor zelf beleggen, ben je zelf aan het stuur. Je gaat zelf de financiële markten in de gaten houden en zelf aandelen kopen en verkopen. Je moet er echt tijd voor hebben en nemen. Best wat kennis van zaken hebben. Én bedenken of je zelf de risico’s in kan schatten. Overweeg je zelf te beleggen? Stel jezelf de volgende vragen:

 1. Heb ik tijd om mijn eigen beleggingen te beheren?
 2. Als het rommelt op de beurs, kan ik dan rationele beslissingen nemen? Laat ik me niet te veel leiden door het geld dat ik kwijt kan raken?
 3. Kan ik een goede inschatting maken van mogelijke risico’s?

Antwoord je drie keer ja? Dan zou je zelf kunnen beleggen. Maar heb jij op een van de vragen nee geantwoord? Dan kan laten beleggen een optie voor jou zijn!

Je geld laten beleggen? Dat kan ook!

Je wilt wel meer uit je geld halen, maar je weet onvoldoende van beleggen om het zelf te doen. En deel je de mening: ieder zijn vak? Dan is laten beleggen misschien iets voor jou.

Het enige wat jij moet doen: jouw beleggingsdoel en profiel bepalen. De experts geven aan welk risico het beste bij jouw persoonlijke en financiële situatie past en vervolgens kunnen ze aan de slag. Klinkt ideaal toch?

De kenmerken van zelf beleggen en laten beleggen op rij

Zelf beleggen:

Laten beleggen:

 • Je moet ervaring hebben met beleggen
 • Het beleggingsprofiel en hoeveel risico je wilt lopen, bepaal jij
 • Je hebt voldoende tijd om ontwikkelingen in de gaten te houden
 • De experts bepalen de beleggingsstrategie
 • Je moet voldoende kennis hebben over de financiële markten en beleggingsproducten
 • De experts kiezen de beleggingen en verzorgen de koop- en verkooptransacties binnen je beleggingsportefeuille
 • Je bent in staat bent om rationeel te beleggen
 • De experts spelen actief in op veranderingen in de markt
 • Je betaalt geen kosten om je beleggingsrekening te beheren
 • Je betaalt ook kosten voor het beheren van je beleggingsrekening

Benieuwd of laten beleggen bij jou past?

Hen jij je buffer op orde? En ben je benieuwd of  je geld  laten beleggen bij jou past? Om je pensioen aan te vullen? Of voor een ander doel? Met Aegon Beheerd Beleggen zet je onze experts aan het werk. Zo heb je zelf niet het gedoe van beleggen, maar op de lange termijn wél het resultaat. Vul de keuzehulp in en bekijk of  beleggen bij jou past.

Doe de keuzehulp

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen. Je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.

Sadia Shirriff,
Redacteur
Ik ben communicatiespecialist bij Aegon. Ik houd me elke dag bezig met het begrijpelijk maken van onze ingewikkelde informatie. Zowel in onze brieven en e-mails als op de website. Ik vind het heel interessant om me te verplaatsen in onze klanten. En als ik er ook nog een beetje creativiteit op los kan laten, ben ik in mijn element!