Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld
Roeier Bjorn van den Ende

Bjorn van den Ende: 'Ik was de voorloper van Tony Chocolonely

25 juli 2016

door Redactie | Aegon Blog

Bjorn van den Ende doet - nadat hij in Londen al reserve was - in Rio de Janeiro voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. Zijn lichte vier-zonder-stuurman is een vriendenploeg. Met zijn ploeggenoot neef Tim begon hij zelfs ooit met de roeisport.
 
Een zak chips of een groente smoothie?

“Het zal vast tegen me gebruikt worden, maar ik ga dan toch voor de zak chips. Gewoon omdat het lekkerder is. Ik ben dan wel een lichtgewicht roeier (maximaal 72,5 kilo, red.), maar dat betekent niet dat ik alleen maar groente eet. Tien jaar geleden was ik nog 105 kilo en at ik veel slechte dingen. Ik had ook gekke gewoontes. Zo at ik terwijl ik een zak chips naar binnen werkte ook vaak een reep chocola, de smaakcombinatie waar Tony Chocolonely groot mee geworden is. Nu hou ik nog steeds van veel eten, maar dat kan ook gezond zijn. Deze laatste weken voor de Spelen hebben we op het Olympisch Trainings Centrum een kok tot onze beschikking. Ze gebruikt veel groente, maar bijvoorbeeld ook verse vis. Daar geniet ik elke dag van.”

Pampus of de Bosbaan?

“Sowieso altijd Pampus. Dat is de roeivereniging in Almere waar ik ooit als 14-jarige ben begonnen en waar we nu met het Aegon Nationaal Roeiteam vaak trainen. Dat komt omdat je er ook bij harde wind kan roeien en je lange stukken kan varen zonder te hoeven keren. Vroeger had ik niet in de gaten dat het water er zo perfect was, daar waren we helemaal niet mee bezig. Ik weet nog dat ik op het voetbalveld stond toen mijn neef Tim, met wie ik toevallig nog steeds in de boot zit, vroeg of ik een keer mee wilde. Ik wist niets van roeien en in Almere stond het nog in de kinderschoenen. Maar toevallig hadden we een groepje fanatiekelingen en een enthousiaste coach, waardoor we erin zijn gerold.”

Samenwonen met je vriendin of met je ploeggenoten?

“Dat is makkelijk, met mijn vriendin. Alleen is de feitelijke situatie precies omgekeerd haha. Mijn relatie is nog niet zover. Voorheen woonde ik samen met mijn broertje, maar hij ging voor langere tijd naar het buitenland en ploeggenoten Tim en Jort hadden problemen met een buurvrouw. Toen zijn ze bij mij komen wonen. Geen enkel probleem, want we zijn ook een soort vriendenteam. Ik denk dat dit een pre is, want je weet dat je op elkaar kan bouwen. Het was lang onzeker of Tim de Spelen wel zou halen vanwege zijn overtraindheid. Nu we weten dat we alsnog met elkaar gaan, denk ik dat we er nóg meer uit kunnen halen. We weten dat onze beste race van het seizoen nog moet komen. Dat geeft een vet gevoel.” 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.