Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld
Alexander van Holk

De keuze van Alexander van Holk

31 augustus 2016

door Redactie | Aegon Blog

‘Ik werk 70 uur per week als bankier’

Alexander van Holk vertegenwoordigt Nederland bij de Paralympische Spelen in de skiff. De 32-jarige bankier werkte tot voor kort nog 60 tot 70 uur per week, maar gaat – sinds hij pas twee jaar terug de roeisport ontdekte – nu vol voor paralympisch goud.

Amsterdam of Londen?

“Ik moet hier wel even over nadenken, maar ik kies voor Londen. Daar ligt duidelijk mijn hart. Het is de plek waar ik de afgelopen acht jaar met enorm veel plezier heb gewoond. En hier heb ik mijn vrouw leren kennen. Het is een bruisende stad met veel cultuur en mooie feesten. Wat dat betreft, is Londen ongeëvenaard. Amsterdam is ook een fijne stad. Ik ben hier voor het roeien naartoe verhuisd omdat ik als gehandicapte veel beter wordt begeleid. Amsterdam is een gezellige stad en alles is dichtbij. Dat heeft ook zijn voordelen.”

Directeur van Morgan Stanley of paralympisch goud?

“Op dit moment kies ik voor dat laatste, vooral omdat daar nu al mijn aandacht naartoe gaat. Dit is een unieke ervaring die weinig andere mensen mogen mee maken. Ik ben in 2008 bij Morgan Stanley komen werken als investment banker. Ik houd me vooral bezig met overname en fusies, en dat betekent werkweken van 60 tot 70 uur. Bij de Paralympische Spelen in Londen van 2012 raakte ik geïnspireerd om te roeien en in Nederland werd ik goed ondersteund. Nadat al snel bleek dat ik er talent voor heb, ben ik er vol voor gegaan. Net als vorig jaar heb ik vanaf april vrij genomen van werk. In het begin was het voor zo’n druk persoon als ik best lastig stil te zitten. Maar ik heb goed geleerd te niksen of te ‘versaaien’ zoals toproeier Rogier Blink het noemt. Ondertussen heb ik ook veel zin om me straks weer volledig op het werk te storten.”

Sportvasten of leven als een Bourgondiër?

“Haha dat is een goeie, maar wel erg makkelijk. Ik heb dat sportvasten gedaan toen ik echt serieus met topsport begon. Het is een tiendaags programma waarbij je in het midden van de periode drie, vier dagen helemaal niets eet en alleen maar sapjes drinkt. Je verandert je metabolisme waardoor je geen suikers meer verbrandt, maar vet. Het heeft me geleerd waar mijn lichaam goed op reageert, maar ik ga toch vol overtuiging voor een uitgebreide maaltijd in een goed restaurant met een goede fles Bordeaux erbij. In mijn studententijd heb ik goed genoten van het leven. Dat trekt me nog steedss. Het is een kwestie van een aan-en uitknop. Nu leef ik vol voor de sport, maar ik kijk er ook naar uit dat straks niet meer te hoeven.”  

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.