Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De keuze van Chantal Achterberg

3 augustus 2016

door Redactie | Aegon Blog

'Benieuwd welke Pokemons ik kan vangen in het olympisch dorp'

Chantal Achterberg gaat in Rio op voor haar tweede olympische medaille. Hoewel de 31-jarige Delftse de laatste jaren wat zakelijker is geworden, is ze ondertussen wel verslaafd aan Pokemon Go.

Londen of Rio?
“Eigenlijk kan ik daar pas na afloop van de Olympische Spelen iets over zeggen. De evenementen zijn nu bijna nog niet te vergelijken. In de aanloopperiode naar Londen was alles nog nieuw voor me. Dat was ontzettend spannend, maar ook geweldig leuk. Zeker omdat we met de vrouwen acht uiteindelijk ook een bronzen medaille wonnen. Nu is het anders. Ik heb na afloop van die Spelen heel duidelijk gekozen om nog iets te willen bereiken met roeien. Ik ben  meer resultaatgericht geworden. Niet dat ik er niet meer van geniet, want ik vind de sport nog steeds fantastisch, maar het is toch anders. In Rio gaan we met onze dubbelvier gewoon voor goud en zeker een medaille. Daar hebben we een aantal jaar keihard voor heb gewerkt. Een iets zakelijkere houding , maar dat bepaalt  vermoedelijk wel op welke Spelen ik met een beter gevoel terug kijk.”

Bewegingswetenschappen of Life, Science & Technology?

“Dat wordt sowieso een combinatie van beiden. In Delft heb ik eerst Life, Science & Technology gestudeerd, daarna is het Bewegingswetenschappen op de VU geworden. De eerste studie was vooral erg wetenschappelijk. Tijdens mijn afstudeeronderzoek was het net iets teveel ‘ik en mijn celletjes’. Ik merkte dat ik wat meer menselijk contact wilde en dat vond ik bij Bewegingswetenschappen. Met de achtergrond die ik heb, zou ik bijvoorbeeld iets met spieren kunnen doen zodat ik ook mensen kan helpen. Daar haal ik meer voldoening uit. Ik krijg vaak verbaasde reacties dat ik tijdens mijn roeicarrière twee studies heb afgerond, maar zelf vind ik dat de normaalste zaak van de wereld. Ik heb het dan ook altijd prima kunnen combineren. Het is wel zo dat ik soms een klein stapje terug moest doen qua trainen, maar het gekke is dat dat niet altijd ten koste ging van het resultaat.”

Het lezen van een boek of het spelen Pokemon Go?

“Haha. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat ik verslaafd ben aan dat laatste. Ik word er ook erg mee gepest binnen de ploeg, maar het is een leuke afleiding en ik word nu al enthousiast over welke unieke Pokemons ik straks kan vangen in het olympisch dorp. Ik kies dan ook voor Pokemon, al lees ik tussen de trainingen ook geregeld hoor. Ik heb een e-reader en daar maak ik veel gebruik van. Het voordeel daarvan is dat ik er wat rustiger van word.”   

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.