Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De keuze van Govert Viergever

8 juli 2016

door Redactie | Aegon Blog

“Ik ben gaan leven als Arnold Schwarzenegger”

Govert Viergever (26) doet als slagman van de Holland Vier in Rio de Janeiro voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. Met zijn 1.84m is hij één van de kleinste internationale toproeiers. 

Liever lang of breed?

“Het klinkt misschien gek, maar ik kies toch voor lengte. Simpelweg omdat ik ervan overtuigd ben dat een langer persoon meer potentie heeft. Diegene kan nu eenmaal langere halen maken. Breedte kan je later nog ontwikkelen. Ik denk wel dat in deze sport langere mensen te snel het voordeel van de twijfel krijgen. Kleinere roeiers hebben – puur omdat zij zich meer moeten bewijzen - vaak een betere vechtersmentaliteit. Zelf denk ik dat mijn beperkte lengte vijf jaar extra trainen heeft gekost. Ik heb er alles aan gedaan om fysiek beter te worden en heb er zelf voor gekozen te leven zoals Arnold Schwarzenegger. Dus trainen als een bodybuilder en zes keer per dag enorme hoeveelheden te eten. Mijn huisgenoten hebben mij zelfs een hondenvoerbak gegeven. Door dit alles ben ik zo breed geworden als ik nu ben.”

Vast of vloeibaar voedsel?

“Dat is een makkelijke. Ik ben door de jaren steeds vloeibaarder gaan eten. Via shakes en smoothies kan je veel grotere hoeveelheden groenten binnen krijgen. Net zoals met krachttrainen heb ik ook qua voeding gekeken wat ik kon doen om nog beter te worden. Maar ik heb ook andere dingen gedaan zoals een cursus bij ‘Iceman’ Wim Hof. Hij meent dat je door oefeningen en koudetraining het autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Elke ochtend lag ik in een wak van een bevroren vijver. Ik neem nóg steeds elke ochtend een koude douche en vlak voor de start doe ik  ademhalingsoefeningen. Je zuurstofvoorraad wordt er groter van, dus ik zou gek zijn het niet doen.”   

Afstuderen of vloggen?

“Voor mijn vaders gemoedsrust kies ik voor afstuderen. Ik moet vanwege een dreigende studieschuld dit jaar mijn studie Sportmanagement & Ondernemen afronden. Dit heb ik lang uitgesteld. Onlangs heb ik de eerste versie van mijn scriptie ingeleverd en in september wil ik de laatste aanpassingen doen. Deze maand ligt de focus 100% op de Olympische Spelen. Maar mijn hart ligt bij het maken van filmpjes. Een aantal jaren terug ben ik begonnen met Goverts Blog waarin mijn huisgenoot filmde hoe ik krachtoefeningen deed of smoothies maakte. Het viel erg in de smaak bij jongere roeiers. Ik zie het als een morele verplichting iets te doen met alle kennis die ik inmiddels heb opgedaan. Je kan dat droog en wetenschappelijk uitleggen, maar ik denk dat ik met humor en creativiteit meer mensen bereik. Grote kans dat ik hier later meer mee ga doen.”    
  

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.