Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De keuze van Maaike Head

27 juni 2016

door Redactie | Aegon Blog

Maaike Head (32) bemant samen met Ilse Paulis in Rio de Janeiro de lichte vrouwen dubbeltwee. Vorige week roeide het duo naar een wereldrecord bij de Wereldbekerwedstrijd in het Poolse Poznan en geldt bij de Olympische Spelen als één van de favorieten voor goud. 

Amsterdam of Rotterdam?

“Ik kies vanuit mijn hart voor Amsterdam. Ik ben in West geboren en tot mijn elfde in de omgeving van Amsterdam opgegroeid. Je roots zijn toch bepalend. Ook woon en leef ik nu hier vanwege het roeien. Maar mijn roeihart ligt in Rotterdam. Bij studentenroeivereniging Skadi ben ik groot geworden. Vorige week toen we het wereldrecord verbeterden, werd ik via de telefoon door honderd man tijdens de ledenvergadering toegezongen. Fantastisch, dat doet wat met je. Ik ben vanwege mijn studie Geneeskunde naar Rotterdam gegaan omdat die universiteit het best stond aangeschreven. De eerste dag kreeg ik het Spaans benauwd: zó veel beton om me heen. Gelukkig bood het roeien uitkomst. Binnen mum van tijd ben je via de Rotte de stad uit en zit je in een prachtige omgeving. Ik moet zeggen dat de stad inmiddels flink is veranderd. Rotterdam bloeit. De kans is groot dat ik na de Olympische Spelen terugkeer.”

Toproeier of succesvol arts?

“Voor nu wil ik de beste roeier ter wereld zijn, maar dat stopt een keer. Voor mij is dat eindpunt wellicht na Rio de Janeiro. Tot vorig jaar heb ik de topsport gecombineerd met co-schappen. Dat was vrij heftig. Ook mentaal. Als co-assistente begin je weer onderaan de ladder en in het ziekenhuis interesseert het mensen minder dat ik toevallig goed kan roeien. Dat was even wennen. Ik hoef geen baanbrekend onderzoek te doen, maar wil  vooral een goede arts zijn. Iets voor mensen betekenen. Ik ga vermoedelijk voor spoedeisende hulp-arts. Ergens zegt nog een stemmetje dat ik liever traumachirurg word, maar gezien mijn wat oudere leeftijd is dat lastig. Bovendien wil ik graag kinderen en dat is lastig combineren.”

Rijksmuseum of Lowlands?

“Dat is makkelijk: het Rijksmuseum! Dat sluit goed aan bij mijn levensstijl: er is weinig ruimte voor uitspattingen. Ik heb een Rijksextra-abonnement waarbij je altijd naar binnen kan en wordt uitgenodigd voor evenementen. Moderne dans vind ik ook erg mooi. Onze co-sponsor Damen Shipyards sponsort het Nederlands Danstheater dus soms mogen wij daarheen. Voor mij is dat je hoofd leeg maken. Vroeger ging ik veel naar festivals, waaronder Lowlands. De vriendinnen van toen heb ik nog steeds, dus ik kijk ernaar uit dat na het roeileven weer te kunnen doen.”       

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.