Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De keuze van Mitchel Steenman

17 juni 2016

door Redactie | Aegon Blog

Mitchel Steenman bemant samen met Roel Braas de twee-zonder-stuurman die in Rio de Janeiro opgaat voor olympisch goud. De 32-jarige roeier leeft echt voor de sport. Ook in zijn vrije tijd gaat hij er graag op uit en daarbij geldt: hoe extremer hoe beter.  

Strandvakantie of op avontuur?

“Die is makkelijk. Ik houd het nog geen dag op het strand. Vorig jaar was ik met mijn vriendin op Rhodos, maar binnen twee uur begint het dan al bij mij te kriebelen. Dan wil ik iets doen: het binnenland intrekken of het water op. Het liefst pak ik de mountainbike. Ik kom dan nog wel eens in gekke situaties terecht. Wat een landweggetje is op de landkaart blijkt dan bijvoorbeeld een rivierbedding te zijn. Dan wordt het klauteren, maar dat vind ik net zo leuk. Vorig jaar deed ik mee aan de Cape Epic. Een tocht over 750 kilometer in Zuid-Afrika. Met klimmen en dalen was deze tocht maar liefst 16.000 hoogtemeters. Ik deed er acht dagen over en we fietsten letterlijk tussen de leeuwen door in nationale parken. Een waanzinnige ervaring.”

Hoogtestage of trainen bij mama thuis?

“Dat is lastig kiezen omdat het allebei erg veel nut heeft, maar elk op zijn eigen moment. Momenteel verblijven we in het Oostenrijkse Obertraun, waar we op ruim 2000 meter hoogte slapen. Op deze manier proberen we de aanmaak van rode bloedlichaampjes te bevorderen. Hierdoor verbetert je uithoudingsvermogen aanzienlijk. Dat past nu goed omdat we net de wedstrijden in Luzern hebben gehad en we nog twee maanden tot de Olympische Spelen hebben. Het is te inspannend om het vlak daarvoor te doen. De laatste weken voordat we vertrekken, zit ik dan ook het liefst bij mijn ouders thuis in Maasdam. Daar hebben we prachtig trainingswater. Je kan lange stukken doorvaren, er is geen afleiding en er zijn geen mensen die ongevraagd meefietsen. Bovendien zorgt mijn moeder ervoor dat het Roel en mij aan niets ontbreekt.” 

Mega-taart of quinoa-salade?

“Haha. Mijn oom heeft vanwege een belofte in 2005 toen ik goud won bij de Wereldkampioenschappen onder 23 jaar een taart moeten bestellen ter grootte van onze roeiboot. Die is tien meter lang. Normaal gesproken ben ik niet van de zoetigheid, dus ik kies voor de quinoa-salade. Ik let erg op mijn voeding. Dat komt ook omdat mijn vriendin (Janneke van der Meulen, ook toproeister, red.) er heel fanatiek in is. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven. Zij kookt ook meestal. In de tien minuten dat ik net het water heb gekookt, heeft zij al een complete maaltijd op tafel staan.” 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.