Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Ga goed verzekerd op reis!

19 juni 2014

doorRedactie | Aegon Blog

Kamperen in Frankrijk, backpacken in Thailand of op het strand liggen in Spanje. Waar ga jij naartoe op vakantie? Uit onderzoek blijkt dat ruim een op de tien Nederlanders zonder reisverzekering op pad gaat. Als er dan iets gebeurt, kan je dat duur komen te staan.

Er is bijna niets leuker dan vakantieplannen maken, maar niet iedereen denkt aan zijn verzekering. Wat wordt er gedekt? En belangrijker: wat niet? Vorig jaar maakten Nederlanders 17 miljoen buitenlandse vakanties waarvan 12 procent zonder reisverzekering – zo blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek (VCO) uitgevoerd door NBTC-NIPO. Alarmcentrales waarschuwen voor grote financiële gevolgen als mensen denken via de ziektekostenverzekering gedekt te zijn. Die vergoedt echter alleen de kosten voor medische behandeling tegen Nederlandse prijzen.

Kosten lopen flink op

In de meeste landen in Noordwest-Europa zijn de kosten voor een medische behandeling gelijk aan die in Nederland, maar in andere landen kan het verschil flink oplopen. Zo kunnen de medische tarieven in Turkije en Thailand tot wel vijf keer hoger liggen dan hier. In Spanje zijn de kosten tot drie keer hoger. En de Verenigde Staten spannen de kroon: daar liggen de kosten voor medische zorg tot wel tien keer hoger dan in Nederland. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij de kosten zijn opgelopen tot 1 miljoen euro omdat iemand ook moest worden gerepatrieerd.

Wat kun je doen?

Voordat je op reis gaat, is het dus heel belangrijk om te controleren of alles goed is geregeld. Een ziektekostenverzekering biedt vaak geen volledige dekking en dus heb je een reisverzekering nodig waarbij dit wel is verzekerd. De Doorlopende Reisverzekering van het Woon- & VrijeTijdpakket biedt standaard dekking voor geneeskundige kosten en deze verzekering is eerder als beste getest (Consumentenbond 2013). Je kunt bij Aegon ook kiezen voor de Aegon Reisverzekering Online, waarbij je zelf bepaalt of je geneeskundige kosten wel of niet wil meeverzekeren.

 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.