Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Heb jij een mannen- of vrouwenauto?

25 maart 2014

door Redactie | Aegon Blog

Hebben mannen andere auto’s dan vrouwen? Aegon zocht het voor je uit. Zowel het geslacht als het automerk van onze klanten die een online autoverzekering hebben afgesloten, zijn bij ons bekend. Welke automerken zijn populair bij mannen en bij vrouwen? 

Populaire automerken per geslacht

Zowel voor mannen als voor vrouwen hebben we een top 10 gemaakt van meest populaire auto’s. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal Aegon-klanten dat op 21 juli 2014 een online autoverzekering had lopen.

Bij zowel mannen als vrouwen is een Volkswagen de populairste auto. Op de tweede plaats staat in beide lijsten een auto van het merk Opel. Verder zijn het twee zeer verschillende tabellen, waarin mannen duidelijk een andere voorkeur hebben dan vrouwen, en andersom.

Mannenauto’s en vrouwenauto’s

Interessanter wordt het als we kijken naar welke merken hoog scoren bij mannen, maar niet bij vrouwen en vice versa. Valt hiermee te bepalen wat een echte mannen- of vrouwenauto is? Met een simpele berekening is bepaald welke auto’s echte mannen- of vrouwenauto’s zijn. Met de volgende formule heeft dit geresulteerd in een index:

  • A=Laagste ranking 
  • B=Hoogste ranking 
  • (A-B)/B 

Voorbeeld: de Ford Focus staat bij mannen op de 3e plaats, bij vrouwen op de 17e plaats. De formule die wordt toegepast is dan: (17 – 3) / 3 = 4,7.

Golf is dé mannenauto

Onderstaande lijst laat de top 5 mannenauto’s zien met de hoogste index. De Opel Astra en de Volkswagen Golf zijn de échte mannenauto’s. Hoewel deze auto’s ook bij vrouwen in trek zijn, scoren ze vooral bij mannen heel hoog. Op plek vier en vijf zien we twee grote sedans uit het duurdere segment van BMW en Mercedes.

Kleine auto’s voor vrouwen

In de top vijf van vrouwenauto’s staan alleen de kleinere hatchbacks, met op nummer een de Ford Ka. Deze auto scoort hoog bij de vrouwelijke klanten van Aegon en aanzienlijk lager bij de mannen. Op nummer twee staat de Volkswagen Polo, die ook bij het andere geslacht populair is. Het valt op dat bij de vrouwenauto’s de indexcijfers lager zijn dan die van de mannenauto’s. De verschillen zijn hier wat kleiner, waarschijnlijk omdat de auto’s van vrouwen vaker op naam staan van de man. Welk geslacht meer schade rijdt, dat weten we niet. Bepaal zelf welke schades je gedekt wilt hebben met een online autoverzekering van Aegon. Hiermee zit je zelf aan het stuur betaal je nooit te veel.

En jij?

Heb je een mannen- of een vrouwenauto? Bekijk de volledige top 50 mannen- en vrouwenauto’s hier in PDF-formaat.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.