Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Walter - Verhuizen of verbouwen | Aegon

‘Verhuizen? Dat is twee keer geld uitgeven!’

26 juli 2017

doorMarlies Touburg, Webredacteur

Als je toe bent aan een ander huis, dan sta je voor een lastige keuze. Ga je verhuizen naar een nieuwe frisse woning? Of verbouw je je oude, vertrouwde huis? Na de zoveelste bezichtiging koos Walter voor dat laatste: ‘We zijn gek als we voor veel geld iets nieuws kopen, terwijl we al iets moois hebben’.

Walter: ‘In 2012 hebben mijn vrouw en ik ons huis volledig verbouwd. Zij had dit huis met haar ex 20 jaar geleden gebouwd en we wilden graag samen een nieuwe start. Daarom dachten we in eerste instantie aan verhuizen. We hebben dan ook heel wat huizen bekeken, wel een stuk of 15. Maar als je dan keek wat je voor die vraagprijzen kreeg… 

We waren echt verwend

Ik kan best door dingen heen kijken, maar er was áltijd wel wat. Als we dan thuis kwamen dachten we: ja, dit is toch wel een heel fijn huis. We zijn gek als we voor veel geld iets nieuws kopen, terwijl we al iets moois hebben. Dus op een gegeven moment besloten we dit huis te verbouwen. Zodat het ook míjn huis zou worden.

De ligging van dit huis is uniek. Daar kon geen ander huis tegenop. De winkelstraat en het station zijn op loopafstand. En vlakbij is een mooi natuurgebied waar je kunt hardlopen. In dat opzicht voldeed ons huis aan al onze voorwaarden. Als je dan naar andere huizen gaat kijken, merk je dat je echt verwend bent. 

Alleen het parket bleef liggen

Wat we aan ons huis hebben verbouwd? Eigenlijk alles. Op zolder hebben we een logeerkamer gebouwd. Daarnaast hebben we de badkamer helemaal vernieuwd. Beneden is een compleet nieuwe keuken gebouwd. Overal hebben we de wanden en plafonds gestuukt. De hele tuin is gedaan. Het enige wat nog bleef, was het parket beneden.  

Ik denk dat we in totaal 3 tot 4 maanden bezig zijn geweest met de verbouwing. De begane grond duurde het langst: een week of 6. Maar het was het waard. We waren superblij met het resultaat! Doordat we zo veel hebben verbouwd hadden we een heel ander huis gekregen. De structuur van het huis stond nog, maar het voelde heel anders. 

Een badkamer is een badkamer

Uiteindelijk was de verbouwing wel goedkoper dan een verhuizing. Want als je gaat verhuizen, betaal je de verkoopprijs én dan moet je alsnog verbouwen. Dan geef je 2 keer geld uit. We hebben de verbouwing betaald met spaargeld en een kleine verhoging op onze hypotheek. We kregen toch bijna geen rente op dat spaargeld. Dus we dachten: dan kunnen we het beter in de verbouwing steken.

Het huis is zeker in waarde gestegen door de verbouwing. Natuurlijk krijg je nooit al het geld terug dat je erin hebt gestoken. Smaken verschillen, en een badkamer is een badkamer. Als je die voor €15.000,- verbouwt, betekent dat niet dat je huis ook met €15.000,- in waarde stijgt. Maar je betaalt natuurlijk ook voor je eigen woonplezier. En dát was voor ons het belangrijkste.’

Nog méér tips voor het kopen van jouw droomhuis!

Misschien verhuis je naar een andere stad voor een nieuwe baan, ga je samenwonen of is er een kleine op komst. Wat de reden ook is: het kopen van een huis is leuk en spannend tegelijk. Wij helpen je graag verder! Bekijk dit handige stappenplan of neem contact op met een (onafhankelijk) adviseur die jouw financiële situatie in kaart brengt.

Marlies Touburg, Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als webredacteur bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!