Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Hypotheek 4 redenen om jouw nieuwbouwwoning nóg duurzamer te maken

4 redenen om jouw nieuwbouwwoning nóg duurzamer te maken

25-06-2019

Alles nieuw! Dat is hét voordeel van een nieuwbouwwoning. Dat betekent ook dat je nieuwe huis vaak al heel duurzaam is. De normen voor nieuwbouw zijn namelijk een stuk strenger geworden in de afgelopen jaren. Maar je kunt meer doen! In dit blog: 4 redenen om je nieuwbouwhuis nóg duurzamer te maken.

1. Maximale terugverdientijd

Om je huis te verduurzamen moet je eerst investeren. Vervolgens wordt je energierekening lager. In een paar jaar verdien je je investering terug. Hoe eerder je die energiebesparende maatregelen neemt, hoe langer je hebt om de investering terug te verdienen. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is bijvoorbeeld 6 tot 8 jaar. Alle jaren daarna zijn winst!

2. Beter voorbereid op de toekomst

Duurzaamheid = hot! Grote kans dus dat er in de komende jaren nog véél duurzame maatregelen verplicht worden. Superslim om deze regels alvast een stap voor te zijn. Maak je woning bijvoorbeeld nu alvast gasloos of gasloos-ready. Zo weet je zeker dat je je nieuw ingebouwde gasfornuis binnenkort niet alsnog moet vervangen voor een inductieplaat.

3. Hogere woningwaarde

Waarschijnlijk is verhuizen nog een grote ver-van-je-bed-show, maar toch is het goed om erover na te denken. Een duurzamer huis krijgt een beter energielabel. Hierdoor wordt je huis meer waard. Dat is niet alleen fijn als je huis ooit in de verkoop gaat, maar ook nu al. Want het zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar soms ook nog eens voor een lagere hypotheekrente. Wil je weten hoe dit zit? Je hypotheekverstrekker vertelt je er meer over.

4. Bijdragen aan een betere wereld

Een CO2-uitstoot van 0,0 is natuurlijk al fantastisch, maar nóg beter is het natuurlijk als jij jouw positieve bijdrage nog groter kunt maken. Bijvoorbeeld door jouw teveel aan zonne-energie te delen via een buurtcollectief. En heb je nog ruimte over op je platte dak? Maak ‘m groen door er sedum op te leggen. Zo zorg je er voor dat jouw huis beter CO2 vasthoudt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je tuin. Veel gras, planten en bloemen zorgen ervoor dat er minder CO2 de lucht in gaat.

Bespaar jij ook op je energierekening?

Kies ook voor duurzaam! Je huis verduurzamen is veel makkelijker dan je denkt. Ook het financieren hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Want met het Aegon Duurzaam Depot leen je tot €9.000 bovenop op je bestaande hypotheek. Zonder gedoe!

Ja! Ik wil meer weten over het Aegon Duurzaam Depot

 

 

Kim Bakker,
Redacteur
Als redacteur klantcommunicatie is het mijn taak om ingewikkelde financiële informatie te ‘vertalen’ naar teksten die je wél graag wilt lezen. Zo maken we geldzaken niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook een stukje leuker!