Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Hypotheek 5 tips om jouw huis wél te verkopen

5 tips om jouw huis wél te verkopen

25-07-2018

Gekte op de woningmarkt: je leest het overal. Maar vooral buiten de Randstad staan er nog genoeg huizen lange tijd te koop. Zuur voor de verkopers, zeker als zij al een nieuw huis gekocht hebben. Niemand zit te wachten op dubbele lasten. Hoor jij ook bij deze groep? Lees dan onze tips om je huis wél te verkopen!

1. Werk achterstallig onderhoud weg

Tegenwoordig is de maximale hypotheek 100% van de marktwaarde. Extra geld lenen voor een verbouwing is dus veel lastiger geworden. Steeds meer kopers zijn daarom op zoek naar een kant-en-klare woning. Neem je huis dus onder handen! Zet alles in de verf, zorg voor kleine reparaties en vergeet de buitenkant niet. Alle twijfels bij potentiële kopers wegnemen? Laat zelf alvast een bouwkundig rapport van je huis opstellen.

2. Maak nieuwe foto’s

Gebruik de groothoeklens daarbij niet te gretig. Je huis kan dan tegenvallen als kijkers voor het eerst langskomen. Richt je extra op de bijzondere punten van je huis, zoals glas-in-lood, een open haard of een prachtig uitzicht. Het beste kun je de foto’s door een professionele fotograaf laten maken. Zorg dat je huis vooraf helemaal schoon en opgeruimd is. Je wilt dat de foto’s rust en ruimte uitstralen. Tip: schakel een verkoopstylist in. Die maakt je huis helemaal verkoopklaar. Natuurlijk kost zo’n stylist wel geld. Maar het is goedkoper dan je huis in prijs verlagen.

3. Vul je advertentie aan

Neem ook de tekst van je advertentie onder de loep. Is deze uitgebreid genoeg? En leest het lekker? Verzin een pakkende titel en deel je tekst op in korte alinea’s. Dat leest lekkerder vanaf een beeldscherm. Vermeld ook extra informatie, zoals winkels in de buurt en afstand tot de snelweg. Ook leuk: voeg een persoonlijke noot toe. Waarom heb jij dit huis ooit gekocht? Naast tekst zijn er bovendien allerlei andere mogelijkheden om je huis aan te prijzen. Denk bijvoorbeeld aan een verkoopfilmpje, 360 gradenfoto’s en een 3D-plattegrond.

4. Wissel van makelaar

Misschien is het tijd om afscheid te nemen van je oude makelaar. Kies voor een nieuwe makelaar waar je een goede klik mee hebt. En vraag hem of haar om jou het verkoopplan te laten zien. Welke stappen worden er gezet om jouw huis te verkopen? Wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van social media? Laat je regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen.

5. Pas de prijs aan

De belangrijkste factor bij de verkoop van je huis is toch de prijs. Een huis dat te hoog geprijsd is blijft vaak lang onverkocht. Dat zien woningzoekenden natuurlijk ook. En dit verzwakt daarom jouw onderhandelingspositie. Vraag dus een realistische prijs, die dicht bij de echte waarde ligt. Niet de prijs die jij nodig hebt om je hypotheek af te lossen. Staat je huis onder water? Of blijf je na de verkoop met een restschuld zitten? Bespreek met een hypotheekadviseur wat jouw opties zijn.

Nog méér tips voor het kopen van jouw droomhuis!

Misschien verhuis je naar een andere stad voor een nieuwe baan, ga je samenwonen of is er een kleine op komst. Wat de reden ook is: het kopen van een huis is leuk en spannend tegelijk. Wij helpen je graag verder! Bekijk dit handige stappenplan of neem contact op met een (onafhankelijk) adviseur die jouw financiële situatie in kaart brengt.

Download het stappenplan

Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!