Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Hypotheek 6 manieren om je woning meer waard te laten worden

6 manieren om je woning meer waard te laten worden

06-08-2019

Hoe meer je woning waard is, hoe meer je er voor kunt vragen als je ooit wilt verhuizen. Wat zijn nou de beste manieren om de waarde van je woning te verhogen? Wij geven je 6 tips!

1. Uitbreiden

Twee van de belangrijke filters voor dromenzoekers op Funda zijn ‘’oppervlakte’’ en ‘’aantal slaapkamers’’. Scoor je hier hoog op, dan is dat een schot in de roos. Ga bijvoorbeeld voor een dakkapel of een serre. En wat dacht je van de stoffige zolder waar nu alleen spinnen zitten? Met een kleine verbouwing wordt dit een fantastische vierde slaapkamer.

2. Isoleren

Hoe minder warmte er weglekt uit je huis, hoe lager de energierekening. Logisch dus dat het energielabel tegenwoordig een belangrijke factor is in het bepalen van de woningwaarde. Tijd voor verduurzaming! De grootste stappen maak je door je huis goed te isoleren. Bijvoorbeeld met spouwmuurisolatie of isolatie van je vloer of dak.

3. Dubbel glas laten plaatsen

Ook via de ramen lekt veel warmte weg. Niet zo efficiënt! Enkel glas vervangen door dubbel glas of, als je dan toch bezig bent, door HR++-glas, kan een enorm verschil maken op je energierekening. En dat is niet alleen nu prettig voor jou, maar ook voor de energierekening van een toekomstige bewoner. Daarom zie je het terug in de waarde van je woning.

4. Zonnepanelen op je dak leggen

Steeds meer mensen zien zonnepanelen als een grote pré in de zoektocht naar hun nieuwe huis. Niet gek dus dat zonnepanelen je woning flink wat meer waard maken. Wist je dat de waardestijging zelfs vaak hoger is dan de investering? En dat terwijl je in de tussentijd ook nog eens flink bespaart op je energierekening. Een win-winsituatie!

5. De tuin aanpakken

Een mooie, verzorgde tuin: het is dé manier om mensen verliefd te laten worden op je huis. Dat betekent niet dat je meteen een tuinhuis of zwembad moet bouwen. Het gaat vooral om de basis. Dat betekent goed onderhoud, een lekker terras en genoeg groen.

6. De badkamer of de keuken renoveren

Nog iets om verliefd op te worden: een eyecatcher van een keuken die ook nog eens van alle gemakken voorzien is. Of een moderne badkamer in plaats van de ouderwetse gootsteen die er sinds de jaren ’90 zit. Het is niet zozeer dat enorme luxe de prijs enorm opdrijft, maar een ouderwetse keuken of badkamer kan wel het tegenovergestelde effect hebben.

Investeren → genieten → terugverdienen!

Natuurlijk weten we dat dit allemaal niet gratis is. Je moet er in investeren. Maar in veel gevallen verdien je de investering dus terug bij verkoop van je woning. En, je krijgt er zelf ook veel voor terug. Een lagere energierekening, een minder tochtig huis, een extra slaapkamer, of een fijne tuin: allemaal voordelen die investeren nóg aantrekkelijker maken.

Kim Bakker,
Redacteur
Als redacteur klantcommunicatie is het mijn taak om ingewikkelde financiële informatie te ‘vertalen’ naar teksten die je wél graag wilt lezen. Zo maken we geldzaken niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook een stukje leuker!

Bespaar ook op je energierekening

Kies ook voor duurzaam! Je huis verduurzamen is veel makkelijker dan je denkt. Ook het financieren hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. 

Lees over het verduurzamen van je huis