Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Hypotheek 6 tips om binnen je verbouwbudget te blijven

6 tips om binnen je verbouwbudget te blijven

09-09-2019

Je kent de verhalen misschien wel. Mensen beginnen vol enthousiasme aan een verbouwing, maar uiteindelijk lopen de planning én de kosten enorm uit. Het gevolg: een bouwput en een lege bankrekening. Met onze tips blijf jij wél binnen je verbouwingsbudget!

1. Wees realistisch

Veel zelf doen bij een verbouwing bespaart geld. Maar wees wel realistisch en overschat jezelf niet. Zelf je huis verbouwen kost veel tijd en moeite. Als het tegenvalt moet je alsnóg een professional inschakelen. En dan ben je inmiddels meer tijd en geld kwijt dan gepland. 

2. Houd je aan het plan

Ach, je bent nu tóch bezig. En je huis ligt nu tóch overhoop. Het is verleidelijk om taken toe te voegen. Maar dat kost allemaal extra geld. En zo wordt het onmogelijk om binnen budget te blijven. 

3. Vraag meerdere offertes op

Ga je met een aannemer in zee? Vraag dan minstens 3 verschillende gedetailleerde offertes op. En ga dan niet blind voor de goedkoopste, maar vergelijk goed. Wat zit er allemaal bij de prijs inbegrepen? Alleen de klus, of ook de materiaalkosten en het opruimen van het puin? 

4. Neem een post ‘onvoorzien’ op in de begroting

Plan je budget niet te strak. Je zult zien dat er altijd wel iets tegenvalt. Een flinke regenbui kan bijvoorbeeld voor lekkage zorgen. Reserveer 5 tot 10% van je budget voor dit soort missers. Dat is klussen met een gerust gevoel!

5. Houd de administratie goed bij

Of je het nou in een schriftje, Excel-sheet of app doet: houd je uitgaven bij. Maak een overzicht met daarin je budget en welke kosten je verwacht. En vul vervolgens elke dag in wat je hebt uitgegeven voor de verbouwing. Zo houd je grip op je budget.

6. Hergebruik materialen

Materialen hoeven natuurlijk niet altijd nieuw te zijn. Zoek bij sloopbedrijven en kringloopwinkels eens naar steen, hout en metaal dat je kunt hergebruiken. Oude deuren en tegels geven je huis karakter. Kostenbesparend én milieuvriendelijk!
 

Een bouwdepot voor je verbouwing

Heb je verbouwplannen? Dan kun je daar een bouwdepot voor afsluiten: een rekening speciaal voor de verbouwingskosten. 

Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!