Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Hypotheek 7 duurzame waanzinwoorden op een rij

7 duurzame waanzinwoorden op een rij

Wat zonnepanelen zijn, weet je inmiddels wel. Maar wat dacht je van HR++-glas of spouwmuurisolatie? We zetten een aantal duurzame waanzinwoorden op een rij!
 

Terugverdientijd

Het woord zegt het al een beetje: de terugverdientijd is de periode waarin je je investering terugverdient. Bijvoorbeeld: je zonnepanelen kosten in totaal €3000. Je verwacht dat je energierekening elke maand €50 lager wordt. De rekensom is dan: €3000/€50 = 60 maanden = 5 jaar. Na 5 jaar heb je je hele investering terugverdiend. Alles wat je daarna bespaart is winst. Verduurzamen in plaats van sparen kan dus een goed idee zijn!

HR++-glas

HR staat voor Hoog Rendement. Het ‘plusjessysteem’ is simpel. Elk plusje staat voor een extra laagje. HR++-glas staat dus voor goed geïsoleerd dubbel glas. Staat er nog een plusje achter? Dan heb je te maken met goed geïsoleerd glas met wel drie lagen. 

Tip

Als je dan toch het kiest voor HR++(+)-glas, pak dan ook meteen de kozijnen mee! Zo zorg je voor het optimale resultaat. 

NulopdeMeter-woning

Heb je helemaal geen energie meer nodig van je energieleverancier? Gefeliciteerd! Je hebt een NulopdeMeter-woning. Dat betekent dat de energiemeter van jouw woning het hele jaar op nul blijft staan. Alle energie die je nodig hebt, wek je zelf op. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. 

Spouwmuurisolatie

De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van je huis. In nieuwe woningen is deze opgevuld. Zo houd je de warmte goed vast! Heb je een wat ouder huis? Dan is de spouw niet altijd al opgevuld met isolatiemateriaal. Je woning lekt dan ontzettend veel energie via de muren. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie maakt dan een enorm verschil. 

Warmtepomp

De warmtepomp verzamelt warmte, bijvoorbeeld van buiten. Dit verwarmt een speciale koudevloeistof in de warmtepomp, dat op zijn beurt weer een iets anders verwarmt. Bijvoorbeeld de lucht in je huis of het water uit de kraan. 

Zonneboiler

Zonnepanelen, die ken je inmiddels. Maar wat dacht je van een zonneboiler? Van buiten lijkt een zonneboiler een beetje op een zonnepaneel. Het verschil is dat de zonneboiler het zonlicht niet omzet in energie, maar het gebruikt om water mee te verwarmen. Dit water wordt vervolgens weer gebruikt om niet alleen het water, maar ook de lucht in je huis te verwarmen.  

Warmteterugwinning

Zowel de warmtepomp als de zonneboiler maken gebruik van warmteterugwinning. Dat betekent dat de warmte van de zon, de buitenlucht, de bodem of zelfs de lucht in je huis wordt omgezet in nieuwe warmte. Je gebruikt dezelfde warmte als het ware elke keer opnieuw. 

29-09-2019

Bespaar ook op je energierekening

Kies ook voor duurzaam! Je huis verduurzamen is veel makkelijker dan je denkt. Ook het financieren hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. 

Lees over het verduurzamen van je huis

Kim Bakker,
Redacteur
Als redacteur klantcommunicatie is het mijn taak om ingewikkelde financiële informatie te ‘vertalen’ naar teksten die je wél graag wilt lezen. Zo maken we geldzaken niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook een stukje leuker!