Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Alles flex, zelfs je hypotheek

25-07-2017

Een hypotheek krijgen zonder vast contract: dat was lange tijd een lastige opgave. Zuur als je zzp’er, ondernemer of flexwerker was. Want dan was het voor jou veel moeilijker om een huis te kopen. Al verdiende je genoeg om je droomhuis te kunnen betalen. Geen vast contract, of korter dan 3 jaar ondernemer? Dan moest je heel wat hordes nemen. En profiteren van de lage hypotheekrente zat er ook niet altijd in. Gelukkig lijkt het tij nu te keren. Want met de NHG-hypotheek en de Perspectiefverklaring komt de hypotheekmarkt in beweging.

Al na 1 jaar een hypotheek voor zzp’ers

Eerst 3 jaarverslagen laten zien, dan pas een hypotheek? Dat is verleden tijd. Je kunt als zzp’er al na 12 maanden zelfstandig ondernemen een hypotheek krijgen. Onder andere bij Aegon. Het gaat dan om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Experts stellen het toetsinkomen van zzp’ers vast. Met dat toetsinkomen wordt dan de hoogte van de maximale hypotheek berekend. Lees meer over de NHG-hypotheek voor zzp’ers. 

De Perspectiefverklaring maakt het makkelijker voor flexwerkers

Ben je flexwerker, bijvoorbeeld een uitzendkracht? Ook voor jou wordt het makkelijker om een hypotheek te krijgen. Als je minimaal 1 jaar via een uitzendbureau werkt, kom je in aanmerking voor een Perspectiefverklaring. Daarin staat dat je voldoende uitzicht hebt op werk in de toekomst. Uitzendbureaus kijken hiervoor onder andere naar je cv en je werkervaring. En goed nieuws: sinds begin juli 2017 kunnen álle uitzendondernemingen een Perspectiefverklaring uitgeven! De Perspectiefverklaring wordt geaccepteerd door de grootste hypotheekverstrekkers, waaronder Aegon.

De tijden veranderen

Een gouden horloge na 25 jaar trouwe dienst, alleen een koophuis bij een vast contract, tot je pensioen werken voor dezelfde baas.. Allemaal dingen die vroeger heel normaal waren. Maar de tijden veranderen. En de hypotheekmarkt? Die verandert gelukkig met je mee!

Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!
Eindelijk