Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Handige checklist voor de Open Huizendag!

05-10-2018

Ga jij op pad tijdens de Open Huizendag? Leuk, én spannend tegelijk! Maar waarop kun je letten zodat je niets over het hoofd ziet? Wij helpen je op weg met handige tips én een checklist. Laat die huizenjacht maar beginnen!

Vóórdat je op huizenjacht gaat

  • Zorg dat je precies je financiële mogelijkheden weet. Het is zonde van je tijd om naar woningen te kijken die boven je budget liggen. Wil je weten hoeveel jij kunt lenen? Gebruik de Aegon Hypotheekcalculator.
  • Benut je tijd goed. Bepaal vooraf welke woningen interessant zijn én de route die je gaat lopen. Via Funda kun je je goed oriënteren.
  • Maak van tevoren een lijst met vragen die je kunt stellen aan de makelaar en bewoner.
  • Stel een maximum aan het aantal te bezoeken huizen. Het heeft geen zin om overal naar binnen te stormen om vervolgens weer door te moeten.

Tijdens de huizenjacht

Natuurlijk is het fijn als de woning mooi is ingericht, maar laat je niet afleiden door een mooie bank of leuke lamp. Hoe is bijvoorbeeld de buurt? Welk energielabel heeft de woning? Is het gehorig binnen? Als je zeker wil weten dat je niets vergeet, bekijk dan snel deze checklist. Veel plezier tijdens de huizenjacht!

Download de checklist

Marise Sperling,
Redacteur
Of het nu gaat om hypotheken, beleggen, pensioen of verzekeringen: het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Maar het is wél fijn als alles goed geregeld is. Daarom help ik om moeilijke onderwerpen in begrijpelijke taal op te schrijven!