Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Hypotheek Hypotheek zonder vast contract: hoe dan?

Hypotheek zonder vast contract: hoe dan?

17-09-2018

Misschien ben je net begonnen met werken, onlangs van baan geswitcht óf freelancer. Allemaal redenen dat je geen vast contract hebt. Toch wil je graag een huis kopen. En dus heb je een hypotheek nodig. Is dat mogelijk? En zo ja, hoe regel je het? Wij zetten het voor je op een rij.

We beginnen met goed nieuws: óók zonder vast contract is het vaak mogelijk om een hypotheek te krijgen. Hoe? Dat verschilt per persoon. Grofweg onderscheiden geldverstrekkers drie situaties:

  1. Mensen in loondienst met een tijdelijk contract
  2. Flexwerkers
  3. Zzp’ers

Hieronder leggen we uit hoe je per situatie uit een hypotheek regelt.

Een hypotheek fixen met een tijdelijk contract

Heb jij een leuke baan en hoop je uiteindelijk een vast contract te krijgen? Dan kun je je werkgever om een intentieverklaring vragen. Hiermee geeft hij aan dat hij van plan is om je uiteindelijk in vaste dienst te nemen als je op hetzelfde niveau blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden gelijk blijven. Wil jouw werkgever geen intentieverklaring geven? Geen paniek! Ook dan zijn er vaak mogelijkheden. Een (onafhankelijk) adviseur kan hierover meer vertellen.

Zo regel je als flexwerker een hypotheek

Werk je via een uitzendbureau, heb je geen vast contact en wil het uitzendbureau je geen intentieverklaring geven? Dan word je gezien als flexwerker en kun je in aanmerking komen voor een perspectiefverklaring. Dit is een officieel document waarin staat dat je in de toekomst uitzicht hebt op werk. Er wordt onder meer gekeken naar je cv en werkervaring. Meestal zijn er een paar minimale eisen voor het krijgen van een perspectiefverklaring. Je moet:

  • Minstens één jaar via hetzelfde uitzendbureau werken en beoordeelde werkervaring hebben
  • Serieus naar een huis zoeken
  • Twee referenties kunnen voorleggen
  • Open staan voor een persoonlijkheidstest

Een (onafhankelijk) adviseur kan je meer vertellen over het aanvragen van een perspectiefverklaring. Goed om te weten: een perspectiefverklaring is zes maanden geldig én als zzp’er krijg je er geen.

Hypotheekmogelijkheden voor zzp’ers

Ben je zzp’er en wil je een huis kopen? Dan nemen geldverstrekkers je geldzaken flink onder de loep. Laat hierdoor de moed niet in je schoenen zakken. Er zijn mogelijkheden! Zoals:

Meer weten? Lees meer over een hypotheek regelen als zzp’er.

Nog méér tips voor het kopen van jouw droomhuis!

Misschien verhuis je naar een andere stad voor een nieuwe baan, ga je samenwonen of is er een kleine op komst. Wat de reden ook is: het kopen van een huis is leuk en spannend tegelijk. Wij helpen je graag verder! Bekijk dit handige stappenplan of neem contact op met een (onafhankelijk) adviseur die jouw financiële situatie in kaart brengt.

Download het stappenplan

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.