Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Hypotheek Wat kies jij: 1 grote verbouwing of stap voor stap?

Wat kies jij: 1 grote verbouwing of stap voor stap?

16-09-2019

Of je nu gaat voor een dakkapel of het isoleren van je hele huis, verbouwen is een flinke klus. Des te meer reden om het allemaal in eén keer af te handelen, of juist niet. Wat kies jij?

4 redenen om te kiezen voor 1 grote verbouwing

Je bent er in één keer vanaf

In tegenstelling tot de deelnemers aan ’Help, mijn man is klusser!’ is jouw huis na een paar weken of maanden knallen af. Het is even afzien, maar dan ben je er ook écht klaar mee (letterlijk en figuurlijk). Kies je voor verduurzamen? Dan gaat die energierekening ook in één keer flink omlaag.

Het is in totaal goedkoper

Je kent het wel, als je één keer per week grote boodschappen inslaat ben je minder geld kwijt dan wanneer je elke dag opnieuw naar de Appie fietst. Zo werkt het ook als je verbouwt of verduurzaamt. Bij één grote verbouwing maak je alle kosten in korte tijd. Daarbij komt ook nog dat vakmensen inhuren voor één groot project vaak relatief goedkoper is dan wanneer je ze inschakelt voor losse klussen.

Sprinten naar het eindresultaat

Als je eenmaal iets in je hoofd hebt, wil je snel resultaat zien. Herkenbaar? Door alles in één keer aan te pakken, heb je zo snel mogelijk resultaat. Alles is direct zoals je het wil hebben. Jij sprint in één keer naar je droomhuis! 

Het is efficiënter

Al zou je het soms nog zo graag willen: het is soms gewoon écht niet handig om het in stappen te doen. Elke keer weer de hele woonkamer overhoop of telkens weer betalen voor een nieuwe klus is vooral heel erg veel gedoe. Daarom is het ook zo handig om in één keer te verbouwen én te verduurzamen. 

4 redenen om te kiezen voor verbouwen in stappen

Geen ingrijpende verbouwing

Als je al je plannen in één keer uitvoert, kan het zomaar zijn dat je een tijdlang in de rommel van de verbouwing zit. Verspreid je je verbouwplannen? Dan is de impact op je dagelijks leven een stuk minder.

Je spreidt de kosten

Niet iedereen heeft in één keer de flinke som geld die nodig is voor een verbouwing. Een depot is ook niet altijd haalbaar. Dan kan het fijn zijn om de kosten te spreiden. 

Je kunt je plannen makkelijk aanpassen

Plannen kunnen veranderen. Ook tijdens de verbouwing. En als je hele bouwplan dan niet al vastligt, kun je het ook daadwerkelijk helemaal anders aanpakken dan je in eerste instantie wilde. Bijvoorbeeld als je tóch voor de aller-allernieuwste duurzame ontwikkelingen gaat. 

Je eindigt niet met een half-af huis als je budget op is

Nog een bekende scène uit ‘Help, mijn man is klusser’: het geld is op! Dus blijft het gezin zitten met een huis zonder vloer, keuken of werkende wc. Door elke keer kleine stappen af te ronden, gaat dat jou mooi niet gebeuren.

Bespaar ook op je energierekening

Kies ook voor duurzaam! Je huis verduurzamen is veel makkelijker dan je denkt. Ook het financieren hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. 

Lees over het verduurzamen van je huis

Kim Bakker,
Redacteur
Als redacteur klantcommunicatie is het mijn taak om ingewikkelde financiële informatie te ‘vertalen’ naar teksten die je wél graag wilt lezen. Zo maken we geldzaken niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook een stukje leuker!