Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

'Ik kampeer in mijn eigen huis'

6 november 2015

door Redactie | Aegon Blog

“Het plaatsen van die nieuwe keuken en badkamer is zo gepiept. Dan kan nóóit langer duren dan twee weken.” Vervolgens ben je een paar maanden verder en is het einde van de klus nog lang niet in zicht. Herkenbaar? Voor Aegon-collega’s wel. Zij vertellen over hun verbouwing die heel wat voeten in de aarde heeft. Met deze keer: Fetze Pijlman uit Leeuwarden.

Droomhuis

“Mijn vriendin en ik wisten precies wat we wilden: een oud huis met karakter. Na ongeveer een half jaar zoeken en meer dan 10 woningen te hebben bekeken, vonden we ons droomhuis. Net buiten het centrum van Leeuwarden. Het huis komt uit 1917. Het heeft ruim zeventig vierkante meter, twee slaapkamers, een grote badkamer, een mooie schouw. We waren op slag verliefd. En weet je wat het mooie was? We hoefden weinig op te knappen. Alleen een nieuwe keuken. ‘Hoeveel tijd kan dat kosten?’, dacht ik vlak voor de verhuizing. Hoogstens twee weken, niet veel langer. Nou, ik ben van een koude kermis thuisgekomen. We zijn zes weken verder en de keuken is nog steeds niet klaar.”

Leidingen op verkeerde plek

“Ik moet eerlijk zijn: ik ben geen klusser. Nooit geweest en dat zal ik waarschijnlijk ook nooit worden. We hebben geen budget voor een aannemer en zijn afhankelijk van mijn schoonvader. Een paar avonden per week – na zijn werk – én de weekenden komt hij langs. Hij is heel perfectionistisch, dus alles wat hij doet, ziet er fantastisch uit. Maar omdat we allemaal ernaast werken, schiet het niet op. We hebben ook pech gehad. De leidingen in de keuken zaten op de verkeerde plek en de muren bleken niet even lang, waardoor het aanrechtblad nét te kort was. Uit kostenbesparingen plaatsen we de keuken zelf, maar dat is een flink karwei. En als je eenmaal gaat klussen, blijf je bezig. Nu wil ik nog de vloerbedekking van de trap halen. Een fijne klus: op elke trede zitten duizend spijkers.”

Housewarming is al gepland

“’Dat doen we even’, zo dachten wij over de verbouwing. Mijn tip is dus: maak realistische planningen. En ga ervanuit dat je vertraging oploopt. Een verbouwing valt altijd tegen. Het kost meer tijd én meer geld. Als wij ooit weer gaan verbouwen, zou ik meer sparen. Dan heb ik tenminste een potje voor tegenvallers. We koken nu nog op een gasstel en de bank die we hebben besteld, is niet geleverd. Het voelt als kamperen in mijn eigen huis en soms denk ik: ‘waar zijn we aan begonnen?’. Over twee weken zijn we klaar met de verbouwing, dan staat onze housewarming gepland. Of we dat gaan halen? Het moet!”

Meer informatie?

Ga jij binnenkort verhuizen? En ga je net als Fetze ook flink klussen? Bekijk onze speciale verhuizen-pagina voor handige tips! Of stel je vraag via Facebook of Twitter

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.