Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

'Ik was er écht klaar mee'

25 november 2015

door Redactie | Aegon Blog

“Het plaatsen van die nieuwe keuken en badkamer is zo gepiept. Dan kan nóóit langer duren dan twee weken.” Vervolgens ben je een paar maanden verder en is het einde van de klus nog niet in zicht. Herkenbaar? Voor Aegon-collega’s wel. Zij vertellen over hun verbouwing die heel wat voeten in de aarde heeft. Met deze keer: Jeroen Kasbergen.

Bloemetjesbehang 

“Rode tegels, groen tapijt, bloemetjesbehang, vies tapijt op de trap: sinds 1970 was er niets meer gedaan aan ons nieuwe huis. Het was er donker en rook hartstikke muf. Dat er dus veel moest worden geklust, wisten we al bij de aankoop van deze woning in Leidschendam. We hebben de eerste drie maanden – mijn vriendin was toen zwanger van ons zoontje – elk weekend gesloopt. Alles haalden we eruit. Toen alleen nog de muren overeind stonden, zijn we op zoek gegaan naar een aannemer. Wat ik hiervan heb geleerd? Neem de tijd hiervoor, maak goede afspraken ga op je gevoel af. Bij ons is het goed uitgepakt, maar je hoort voldoende verhalen dat een aannemer geen goed werk levert óf zich niet houdt aan de afspraken.”

De afzuigkap

“Met eigen spaargeld en een bouwdepot hebben we onze verbouwing gefinancierd. Van tevoren dacht ik: ‘we hebben ruim budget’. Achteraf blijkt dat dit vies tegenvalt: er zijn altijd werkzaamheden die je niet hebt voorzien en dus niet begroot. Maak hierover dus duidelijke afspraken met een aannemer. Wij hadden een vaste prijs afgesproken en voor elke klus extra bracht hij apart een offerte uit. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Ook onze verbouwing is niet vlekkeloos verlopen. Voor de afzuigkap is de keukenzaak vier keer langs geweest. Eerst brachten ze het verkeerde onderdeel mee, daarna was hij beschadigd, toen paste hij niet. Op een gegeven moment was ik er écht klaar mee.”   

Deadlines en plannen

“Toen kwam de badkamer. Het ontwerp dat wij hadden laten maken, paste niet. We hadden te weinig ruimte voor de douche die we wilden. ‘Ik kan hier helemaal niets mee’, zei de aannemer. Daar sta je dan, met allerlei spullen die niet passen. We zijn met de badkamerwinkel om tafel gegaan en ik heb zélf een alternatief bedacht voor de douchebak. Alles bij elkaar zijn we heel erg uitgelopen. We zijn aan deze verbouwing begonnen in juni en dachten in augustus klaar te zijn. Begin december zijn we pas verhuisd. Bij een volgende verbouwing zou ik een strakker tijdschema maken. Dus duidelijke deadlines stellen wanneer iets klaar moet zijn. Én blijf goed communiceren, ook als het uitloopt op een moeilijk gesprek. Trek aan de bel als er iets niet klopt.”   

Meer informatie?

Ga jij binnenkort verhuizen? En ga je net als Jeroen ook flink klussen? Bekijk onze speciale verhuizen-pagina voor handige tips! Of stel je vraag via Facebook of Twitter.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.