Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je auto delen is hip, maar wat zijn de voor- én nadelen?

8 december 2015

doorRedactie | Aegon Blog

Staat jouw auto meer stil dan dat je erin rijdt? Zonde! Delen heeft veel voordelen, zoals lagere kosten. Als jij óók je auto (onbetaald) wilt delen, lees dan deze tips. Want je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn als de buurvrouw of buurman in jouw auto rijdt en schade maakt…  

Deeleconomie

Een van de trends in mobiliteit is dat autogebruik belangrijker wordt dan autobezit. Volgens die filosofie winnen deelauto-aanbieders zoals Greenwheels snel klanten. Een deelauto is laagdrempelig in het gebruik. Abonnementhouders reserveren simpel een auto wanneer ze deze nodig hebben en betalen alleen voor het gebruik. Óók consumenten delen vaker onderling hun auto uit. De focus van onze ‘deeleconomie’ ligt op het gebruik en niet op het bezit van spullen, diensten of kennis. Delen is dus het nieuwe hebben! Maar liefst 45% van de Nederlanders zegt dat zij nu al regelmatig hun auto uitlenen aan familie, bekenden of collega’s. Dit percentage komt neer op 1,3 miljoen autobezitters. De voorwaarde die mensen wel aangeven is dat het geen problemen oplevert met de verzekering.

Risico’s en tips

Hoe zit dat bij Aegon? Ben je verzekerd als je je auto uitleent en de ander maakt schade? Wilfred Schep, productmanager bij Aegon: ‘Je mag je auto aan iedereen uitlenen zolang dit onbetaald is én deze persoon een rijbewijs heeft natuurlijk. De dekking van de autoverzekering blijft dan gewoon intact. Wanneer de ander in jouw auto rijdt en schade maakt, wordt dit verhaald op jouw verzekering als hij of zij schuldig is aan het ongeval. Let op: je kunt hierdoor wel je no-claimkorting verliezen of een gedeelte daarvan. Hierdoor betaal je in de toekomst mogelijk meer premie.’ Het delen van je auto heeft dus voordelen, maar er kleven óók risico’s aan. Aegon adviseert je om vooraf goede afspraken te maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie?

Als je nog vragen hebt, kun je deze stellen via Facebook of Twitter

 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.