Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Nieuws “Ik bood € 10.000 onder de vraagprijs”

“Ik bood € 10.000 onder de vraagprijs”

08-05-2019

Een koophuis, lange tijd was het een ver-van-mijn-bed-show. Maar begin dit jaar hakte ik de knoop door: in 2019 wilde ik een huis kopen. Ondertussen ben ik grootgrondbezitter van een klein paleis in Den Haag. Hoe de koop ging? Ik deel mijn ervaringen in een blogreeks. Ditmaal: de emotionele rollercoaster van bod uitbrengen tot hypotheekadvies inwinnen.

#1 |Vol spanning bieden

Na een tiental bezichtigingen was het zover: ik ging mijn eerste bod uitbrengen. In mijn vorige blog kon je lezen dat daar een slapeloze nacht aan voorafging. Na veel schapen tellen en wikken en wegen gaf ik aan mijn makelaar door dat ik maximaal € 10.000 boven de vraagprijs wilde bieden. De makelaar vond het leuk dat ik enthousiast was, maar overbieden was hij niet van plan. Whut? Ja, je leest het goed! Hij adviseerde € 10.000 onder de vraagprijs gaan zitten. Tja… hij heeft er verstand van. En dus bood ik onder de vraagprijs. Uiteraard onder voorbehoud van financiering én op voorwaarde dat de toiletpot verhoogd werd. Het gaat namelijk om een gerenoveerde woning en de aannemer had per ongeluk het toilet op kinderhoogte gemaakt. Niet handig voor een lange dame als ik ;-)

 

 

#2 | Op van de zenuwen wachten op reactie

Het bieden deed ik op een donderdag en ik hoopte vóór het weekend op een reactie van de verkopende partij. Helaas bleef die uit en dus mocht ik een weekend lang nagelbijten. Sterker nog: toen ik op maandag mijn makelaar zelf maar even belde, gaf hij aan nog niets te weten. Man man, wat vond ik het spannend! Ik was op van de zenuwen en werd gek van alle lief bedoelde appjes van familie en vrienden. Nee, ik wist nog niets… anders had ik het toch wel laten weten?! Gelukkig kwam op dinsdag ein-de-lijk het verlossende bericht: voor de vraagprijs mocht ik het huis hebben. En zo was de deal rond. Zonder overbieden, mét vijf slapeloze nachten!

 

 

#3 | Dolgelukkig met het geaccepteerde bod

Whoop whoop! Mijn bod was geaccepteerd. Dolgelukkig deelde ik het heugelijke nieuws met de collega’s die op dat moment naast mij zaten en in de állerleukste appgroep ‘Lovely Family’. Vervolgens appte ik mijn halve vriendenkring (copy & paste, dat dan weer wel) én de Leuke Man met wie ik die avond een date had. Iedereen reageerde superlief en enthousiast. Ook de Leuke Man. Die had ‘s avonds een fles champagne koud staan. Ik kan je vertellen: dan scoor je punten bij mij!

 

#4 | Onzeker op zoek naar een hypotheekadviseur

Je hoort vaak dat bij het kopen van een huis veel emoties komen kijken. Ik kon mij daar altijd wel wat bij voorstellen, maar écht voelen deed ik het niet. Tot ik zelf een huis kocht. Vooral toen dat ik hoorde dat mijn bod was geaccepteerd, voelde ik allerlei emoties. Ik was niet alleen dolblij, ik werd ook onzeker. Ik dacht ineens: gaat het wel lukken met de financiering? Voordat ik op zoek ging, had ik mij goed verdiept in mijn financiële mogelijkheden. Maar ik ben zzp’er en dat maakt de situatie toch wat lastiger. Vol goede moed ging ik direct op zoek naar een hypotheekadviseur. Over Knab hoorde ik goede verhalen en dus plande ik daar een kennismakingsgesprek in.

 

# 5 | Hoopvol hypotheekadvies inwinnen

Tijdens het kennismakingsgesprek bespraken mijn vragen en wensen en kreeg ik al wat tips. Omdat dit gesprek goed voelde en de kosten voor hypotheekadvies prima waren, besloot ik een afspraak te maken voor een officieel adviesgesprek. Vóór dat gesprek leverde ik de benodigde documenten aan. Tijdens het gesprek namen we al mijn wensen en vragen nogmaals door en kreeg ik veel uitleg over een hypotheek. Vervolgens gaf de adviseur aan waar ik het beste mijn hypotheekaanvraag kon doen. Hoe dat ging? Je leest het in mijn volgende blog!

 

Nog méér tips voor het kopen van jouw droomhuis!

Misschien verhuis je naar een andere stad voor een nieuwe baan, ga je samenwonen of is er een kleine op komst. Wat de reden ook is: het kopen van een huis is leuk en spannend tegelijk. Wij helpen je graag verder! Bekijk dit handige stappenplan of neem contact op met een (onafhankelijk) adviseur die jouw financiële situatie in kaart brengt.

Download stappenplan

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!