Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blogs Nieuws 7 tips die je helpen minder geld uit te geven

7 tips die je helpen minder geld uit te geven

27-03-2019

Een nieuw outfit, een gezellig etentje, een weekendje weg: veel leuke dingen kosten geld. Maar als je ooit groter wil wonen, een verre reis wil maken of een auto wil kopen, is het handig als je een spaarpotje achter de hand hebt. Hoe doe je dat, zonder leuke dingen te missen? Déze tips helpen je om minder geld uit te geven.

Tip 1: Bespaar op boodschappen

Op boodschappen kun je gemakkelijk besparen. Daar kun je simpel op besparen door naar een goedkopere supermarkt te gaan. Of door je groente en fruit op de markt te kopen. Het helpt ook om in één keer boodschappen voor de hele week te doen. Als je minder vaak naar de supermarkt gaat, doe je minder impulsaankopen. En niet te vergeten: ga nooit met een lege maag naar de supermarkt. Als je met honger boodschappen doet, stop je je winkelmandje waarschijnlijk een stuk voller.

Tip 2: Loop je abonnementen na

Lees je die tijdschriften echt van A tot Z? En hoe zit het met populaire diensten als Netflix en Spotify? Als je er weinig gebruik van maakt, kun je ze beter opzeggen. En wat dacht je van het sportschoolabonnement? Als je bijvoorbeeld alleen ochtenden of weekenden sport, kun je misschien beter een ochtendabonnement of weekendabonnement afsluiten.

Tip 3: Bespaar op elektriciteit

Laat apparaten niet onnodig op stand-by staan en was op lagere temperaturen. Ook bespaar je al snel meerdere tientjes per jaar door ledlampen te gebruiken.

Tip 4: Bekijk of je ergens een betere energiedeal kunt krijgen

Je kunt vaak honderden euro’s besparen door te wisselen van energieleverancier. Kijk ook eens naar je internet- en tv-pakket. Ook dat kan vaak goedkoper.

Tip 5: Shop een keer tweedehands

De een heeft een gat in zijn of haar hand en een ander is zich heel bewust van alle aankopen. Maar tweedehands shoppen is vaak een prima alternatief. Neus dus eens rond op Speurders of Marktplaats of ga naar een tweedehands markt zoals de Amsterdamse IJ-Hallen en shop zonder schuldgevoel.

Tip 6: Waarom kopen als je ook kunt lenen?

Via een platform als Peerby kun je spullen delen met je buren. Je ziet zo wie er bij jou in de buurt een ladder te leen heeft. Of een paar schaatsen. En je kunt natuurlijk ook je eigen spullen te leen aanbieden.

Tip 7: Goed met geld worden

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom helpen wij je. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’! Kijk voor meer informatie op aegon.nl/goedmetgeld.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Viva.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.