Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

van schulden naar kansen

Aegon pakt schuldenproblematiek aan

11 januari 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Maarten Edixhoven, CEO Aegon Nederland, was vandaag op BNR om een toelichting te geven op het programma van 'Van Schulden naar Kansen'. Luister naar het geluidsfragment. 

Aanleiding

‘Het is onze missie om klanten in staat te stellen zelf bewuste keuzes te maken voor hun financiële toekomst, maar er zijn situaties in je leven dat je even niets te kiezen hebt. Als je in de schulden zit bijvoorbeeld', vertelt Maarten. 'Het komt voor op alle lagen van de samenleving. Ondanks dat de economie stijgt, stijgt de Nederlandse private schuldenproblematiek mee.'

Over het programma

In het programma 'Van Schulden naar Kansen' worden ruim 100 gezinnen uit Den Haag en Leeuwarden met schulden bijgestaan door financieel medewerkers van het bedrijf. 'We hebben veel kennis van geld en willen dat met de samenleving delen'.

In de baas zijn tijd

Werknemers van Aegon gaan actief aan de slag met die schuldenproblematiek, ook in de baas zijn tijd. 'We hebben dat in de CAO vastgelegd', zegt Edixhoven. Het doel van het programma is om zo vroeg mogelijk te signaleren dat er financiële problemen dreigen te ontstaan. 'Dat doen we onder andere via data-analyses, hoe eerder je erbij bent hoe meer je heftige problematiek kan voorkomen.'

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.