Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Vrijwilligerswerk Vrijdag: het begin van veel moois

21 april 2017

door Marlies Touburg, Webredacteur

Op 21 april verruilen Aegon-medewerkers massaal hun Excelsheets en vergaderzalen voor verfkwasten en verpleeghuizen. Dan is het namelijk tijd voor de jaarlijkse Vrijwilligerswerk Vrijdag!  Verschillende maatschappelijke organisaties krijgen die dag een flink aantal extra helpende handen. En dat het niet bij 1 dag per jaar hoeft te blijven, bewijzen Aegon-collega’s Frits Bart en Liesbeth Lijzenga.

‘Hoeveel moeite is het nou om een blokje om te gaan met die mensen?’

Frits Bart, MT-lid Zakelijk bij Aegon, organiseert regelmatig wandelingen met de bewoners van woonzorgcentrum Cardia Landscheiding.  Een idee dat is ontstaan tijdens de vrijwilligersdag van vorig jaar. Frits: “Tijdens de vrijwilligersdag in 2016 merkte ik hoe ontzettend blij de bewoners werden van de wandeling. Ook voor de verzorgers was het fijn om even hun handen vrij te hebben. En voor ons gaf het enorm veel voldoening. Toen dacht ik: Cardia is voor ons nog geen 5 minuten fietsen. Hoeveel moeite is het nou om op een vrijdagmiddag een blokje om te gaan met die mensen?”

‘Ze keken hun ogen uit op ons kantoor’

Het personeel van Cardia reageerde blij verrast op het aanbod van Frits om wat vaker te komen wandelen. Inmiddels zijn er meerdere wandelingen geweest, steeds met een wisselende groep collega’s. “De bewoners van Cardia zijn laatst ook op bezoek geweest in het Aegon-kantoor. Dat vonden ze hartstikke leuk, ze keken hun ogen uit!”

‘Er waren te weinig vrijwilligers voor de maandelijkse bingo’

Ook bij Aegon Leeuwarden heeft een Vrijwilligerswerk Vrijdag geleid tot iets moois. In 2015 ging Liesbeth Lijzenga, directiesecretaresse bij Aegon, met een groep collega’s op pad met de bewoners van verpleeghuis Abbingahiem. Liesbeth: “Het was een heel gezellige dag, met een bezoekje aan het Fries museum en de markt. Na afloop praatten we nog even na met de medewerkers. Zij vertelden toen dat ze moesten stoppen met hun maandelijkse bingo, omdat er te weinig vrijwilligers waren.”

‘We hebben een nieuw bingoapparaat voor ze gekocht’

Daar hadden de Aegonners wel een oplossing voor. Liesbeth en haar collega’s organiseren sindsdien elke maand op woensdagmiddag een bingo voor alle bewoners van het verpleeghuis. De prijzen regelt het verpleeghuis zelf, maar af en toe zorgt Aegon wel voor een verrassing: “Afgelopen kerst hebben we ze een optreden van een shantykoor gegeven. En het jaar daarvoor hebben we met sinterklaas een nieuw bingoapparaat voor ze gekocht.”

Volg onze vrijwilligers op social media!

Benieuwd waar de Aegon-medewerkers zich dit jaar allemaal inzetten? Op Twitter en Instagram delen de vrijwilligers foto’s met #ditisAegon en #VolunteerFriday. En wie weet ontstaat er ook dit jaar weer een mooi plan!

Marlies Touburg, Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als webredacteur bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!