Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Nieuws Word de king (óf queen) van de vrijmarkt: 5 tips!

Word de king (óf queen) van de vrijmarkt: 5 tips!

02-04-2019

Yes, Koningsdag. Struin jij als vroege vogel de vrijmarkt af voor de beste deals? Of ga je juist laat op pad? Hoe laat jouw wekker ook staat, wij geven 5 tips zodat jij met de beste koopjes naar huis gaat.

Tip 1: Maak een verlanglijst

Maak een lijstje wat je écht wilt hebben. Dan kan je je daar helemaal op richten en laat je niet verleiden tot iets anders. Wees ook niet té enthousiast. Vaak ben je dan impulsief. En vraag eerst naar de prijs, zo voorkom je dure verrassingen.

Tip 2: Bepaal je budget

Je budget bepalen lijkt makkelijker dan het is. Wat wil je voor een item betalen als het in de winkel ligt? Op de vrijmarkt moet het minstens voor de helft te koop zijn. Geef niet meer geld uit dan je vóóraf had bedacht. Laat je niet gek maken.

Tip 3: Eerst de koopjes checken

Maak eerst een rondje over de vrijmarkt en bedenk wat je echt wil hebben. Die ene tafel? Een driewieler voor de kids? Het kan per verkoper zeker een paar euro schelen. Ga vroeg in de ochtend, dan is er nog veel keus. Of, je gaat juist aan het einde van de dag, dan is het soms goedkoper. Niemand wil zijn spulletjes weer op zolder zetten. Ping! Geld over voor je spaarpot!

Tip 4: Ding af!

Zet met afdingen laag in. Hoe lager je eerste bod, hoe lager de eindprijs. Zorg ook dat je een klik hebt met de verkoper. Maak een leuk compliment, knoop een praatje aan. Dan gaat de verkoper vaak sneller overstag.

Tip 5: Wees selectief

Ben je op zoek naar iets bijzonders? Sla de drukke plekken over en kijk verderop naar je pareltje. Vooral bij de kraampjes waar weinig mensen staan, heb je alle tijd om te kijken wat je écht wilt hebben.

Weet jij welk geldtype je bent?

Ontdek binnen 5 minuten welk geldtype je bent én wat je valkuilen zijn door de Goed met geld-test van Aegon te doen. Veel mensen denken namelijk dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben. Maar in praktijk valt dat vaak tegen. Je krijgt concrete informatie en tips die passen bij jouw situatie.

Doe de test

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.