Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Nieuws "Zelfstandigheid voor iedere vrouw!"

"Zelfstandigheid voor iedere vrouw!"

20-06-2019

Ben je 50+ en overweeg je om een eigen bedrijf te beginnen? Laat je inspireren door Hanny Rozendaal en schrijf je in voor Start-up Plus!

“Ik ben Hanny Rozendaal, eigenaresse van Women Sports Only in Schoonhoven. Een sportschool en leefstijlcentrum voor vrouwen. Hier komen vrouwen van 16 tot 78 jaar, dik en dun: het maakt niet uit. Het gaat erom dat iedereen zich thuis voelt, sport, beweegt en daardoor gezonder is en zich prettiger voelt. Dát is onze doelstelling. Met ons team van vier gaat dat heel goed. Ieder heeft zijn eigen discipline. Dus ik zou zeggen, alle vrouwen welkom!

Ik heb nooit over mijn leeftijd nagedacht

Ik naderde de 50 en ik werkte 40 uur op kantoor. De gedachte dat ik zo nog 20 jaar door zou moeten bezorgde me bijna nachtmerries. Toen kwam dit op mijn pad. Ik heb de kans gegrepen en gedacht: “Ik probeer het! Waarom niet?”. Over mijn leeftijd heb ik totaal niet nagedacht. Het gaat erom dat je iets met je hart doet. Daardoor is er veel meer mogelijk dan je denkt. En natuurlijk leer je ontzettend veel terwijl je ermee bezig bent. Maar leeftijd? Nee, dat doet er niet toe.

Niet iedereen was direct enthousiast

Toen ik vertelde dat ik een sportschool voor vrouwen zou gaan beginnen, reageerde mijn omgeving verbaasd: “Wat, waarom? Je hebt een goede baan, je hebt zekerheid!”. Ja, maar gelukkig was ik niet. Sommigen waren ook heel neerbuigend. Ze noemden het een ‘sportschooltje voor vrouwen’, een ‘gymzaaltje’. Maar er waren ook mensen die zeiden: “Stoer! Doen! Geloof in jezelf!”. Dus ja, heel verschillende reacties. Maar goed, inmiddels heb ik bewezen dat het gewoon goed loopt.

Ik stond er alleen voor

De combinatie met mijn privéleven was moeilijk. Ik had twee kinderen thuis en ben gescheiden. Ik heb later een relatie gekregen en die man is helaas overleden. Dus ik stond er alleen voor. In het begin bracht de sportschool niet genoeg op om van te leven. Daarom moest ik 20 uur blijven werken op kantoor. En ik voelde me schuldig tegenover mijn kinderen. Ze waren veel alleen. Achteraf denk ik: vrouwen voelen zich altijd ergens schuldig over. Als ik erop terugkijk is het allemaal best wel meegevallen en zijn ze goed opgedroogd.

Een eigen zaak betekent zorgen én succesmomenten

Wat een eigen zaak hebben voor mij betekent? Enorm veel zelfvertrouwen krijgen, in het diepe gegooid worden, en je hoofd boven water houden. Soms is de sky de limit, en soms zit je heel diep. Veel zorgen, maar ook succesmomenten. Tja, geweldig! Ik kan het iedereen aanraden! Ik zou het zo weer doen. Natuurlijk op een andere manier, omdat ik nu veel meer weet. Maar je moet wel zélf geloven dat je het kan. Als je er niet volledig voor gaat, dan lukt het niet. Daar ben ik van overtuigd. En natuurlijk moet je ook goede medewerkers hebben. In je eentje lukt het niet.

Ik kan voor mezelf zorgen

Ik ben ontzettend blij dat het zo loopt. Het is heel gezellig. Ik ben zelfstandig, kan voor mezelf zorgen, en heb daar niemand bij nodig. Ik verdien mijn eigen geld. Ik vind dat heel belangrijk en dat geeft je toch een boost. Dat doet je boven jezelf uitstijgen. Zelfstandigheid voor iedere vrouw!”

Schrijf je in!

Is een eigen zaak ook jouw droom? De Start-up Plus helpt je op weg. Met coaching door experts, een gratis leerprogramma én € 10.000,- voor het beste ondernemingsidee. Dus waar wacht je nog op?

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.