Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Opinie 5 goedkope uitjes met de kids in de meivakantie

5 goedkope uitjes met de kids in de meivakantie

12-04-2019

De meivakantie staat voor de deur. En dus óók je kinderen met een blij gezicht op de laatste vrijdagmiddag. Tijd om er lekker op uit te gaan. Gelukkig hoeft het helemaal niet duur te worden deze vakantie. Wij verzamelden 5 leuke budgetuitjes voor jou en je kids!

1. Buitenspelen (ook voor volwassenen)

We zijn allemaal voorstander van meer buitenspelen. Besteed je middag met de kinderen daarom buiten. Vraag vriendjes en vriendinnetjes mee, zorg dat je veel speelattributen bij je hebt, verzin spelletjes en ga de natuur in. Een paar gratis natuursuggesties: Loonse en Drunese duinen in Brabant, de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug of Rockanje bij Rotterdam.

2. Zoek een schat!

Download de app Geocaching en ga op zoek naar schatten. Natuurlijk geen echte schatten, maar wel verborgen pakketjes die iedereen kan zoeken en zijn naam daarop kan achterlaten. De schatten liggen goed verstopt – niet alleen in Nederland, maar wereldwijd – en het is een uitdaging om ze te vinden. Leuke manier om je eigen dorp of stad beter te leren kennen. De app helpt je met het vinden van de locaties.

3. Bezoek het Drielandenpunt

Het is wellicht een eindje rijden, maar zeker de moeite waard met kids. Het Drielandenpunt is een hele beleving omdat ze drie landen in drie seconden kunnen bezoeken. Daarnaast is er een speeltuin en kun je door een enorm labyrint lopen.

4. Vliegtuigen spotten

Hoe fascinerend vinden kinderen vliegtuigen!? Maak daar gebruik van en ga vliegtuigspotten. Bij ieder vliegveld in Nederland zijn er speciale spottersplekken. Neem bijvoorbeeld de spottersplek bij de Polderbaan op Schiphol of de Spottersweg bij Eindhoven. Vliegtuigen komen af en aan. Genoeg te zien dus.

5. Vliegeren op het strand

Dagje strand is altijd goed: je bent lekker buiten en je beweegt. Neem vliegers mee en ga met je kids vliegeren! Check van te voren wat de windkracht is, zodat je vlieger wel omhoog gaat. Maar in Nederland hoef je vaak niet bang te zijn dat het windstil is.

Zijn we nog leuke budgetuitjes vergeten? We zijn heel benieuwd naar jouw tips. Laat ze hieronder achter in een reactie.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.