Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Opinie De baby-uitzet: 7 must-haves en 7 miskopen

De baby-uitzet: 7 must-haves en 7 miskopen

10-03-2019

Zodra je ontdekt dat je zwanger bent, komt er veel op je af. Daar kan ik sinds een paar maanden over meepraten. Er moet veel worden geregeld en vooral: véél gekocht. Op internet wemelt het van de uitzetlijsten. Ik werd er een beetje zenuwachtig van: moet ik dat echt allemaal kopen? Dan ben ik al blut voor de bevalling begint! 

Tijd voor onderzoek!

Daarom besloot ik op onderzoek uit te gaan. Wat is er nu écht onmisbaar , en wat is eigenlijk onzin ? Alle jonge ouders in mijn omgeving werden aan een streng kruisverhoor onderworpen. Zo kwam ik tot deze lijst van must-haves en miskopen. Handig voor alle andere aanstaande papa’s en mama’s, dus ik deel ‘m graag met je. Want een baby is al duur genoeg.

De musthaves

 Esther: “De ultieme musthave? Hydrofiele luiers! Daar kun je er nooit teveel van hebben. En later zijn het goede poetsdoeken voor in huis, haha.”

 Annemieke: “Vaak hebben kinderen de voorkeur voor een speciale knuffel. Koop daar minimaal twee van! En laat je kind ze allebei gebruiken, zo gaat hun geur erin zitten. Als er eentje na intensief gebruik op is, heb je er zo altijd eentje extra. Ook handig als je er een per ongeluk verliest.”  

 Michael: “Als je een klein huis hebt, zoals ik, is een box met opberglade ideaal. Past al het kleine speelgoed in!”

 Nicoline: “Ik had een Ergobaby-draagzak. Echt een topding. Zelfs mijn zoontje van 2,5 heeft er nog in gezeten tijdens een reis door Thailand!”

 Maarten: “Onmisbaar voor ons was de Familyfix. Daarmee zet je je Maxi-Cosi veilig vast op je achterbank in de auto. Ik ben daar zó gelukkig van geworden. Dat gehannes met gordels is echt verschrikkelijk. Vooral als je veel moet halen en brengen.”

 Petra: “Wij hebben van vrienden een heel groot speelkleed gekregen. Ideaal, want zodra ze gaan kruipen hebben ze aan een klein kleedje echt niet meer genoeg. Zo’n groot speelkleed is lekker zacht en warm. Ze kunnen er ook op vallen en rollen.”

 Michelle: “Ik zou echt iedereen aanraden om een Tripp Trapp-stoel te kopen. Dat is een heel handige houten kinderstoel die je nog járen kunt gebruiken. Ik gebruik hem zelf vaak als trapje in de keuken. Plus: je kunt hem makkelijk onder de tafel schuiven.”

De miskopen

 Annemieke: “Kijk uit met speelgoed waar maar één deuntje op zit. Geloof me, als ouder ben je dat na 1 keer zat. Maar je kind nog lang niet!”

 Esther: “Flessenragers heb ik nauwelijks gebruikt. Ik waste de flessen gewoon in de vaatwasser of de magnetronsterilisator. De halve inhoud van het kraampakket heb ik trouwens niet gebruikt. Ik heb het allemaal gedoneerd aan een goed doel.”

 Maarten: “Onze miskoop was een draagdoek. Die moet je op zo’n ingewikkelde manier omknopen… Wij kregen het niet voor elkaar. En als kerel ga je daar echt niet mee lopen, dat is toch geen gezicht. We hebben maar gewoon een draagzak gekocht.”

 Nicoline: “Ik heb zelf een kleine schoenverslaving. Dus ik kon niet wachten om van die lieve schoentjes te kopen. Maar ten eerste weet je de maat van je baby helemaal niet. En ten tweede, als ze heel klein zijn, ziet het er ook gek uit: een baby met schoenen.”

 Michael: “De verkleiner voor het babybadje hebben wij één keer gebruikt. Daarna is ‘ie in de kast beland. Zonde!”

 Michelle: “Ik zou geen opvoedboeken kopen. Zeker in het begin, als je hormonen nog alle kanten op gaan, kunnen ze je heel onrustig maken. In zo’n boek staat dan dat je kind na zoveel maanden dit-of-dat moet kunnen. Maar dat verschilt natuurlijk per kind.” 

 Petra: “Een compleet nieuwe babykamer is zonde van het geld. Neem nou zo’n commode, die gebruik je maar tot ze 3 zijn. Je kunt via Marktplaats heel leuke tweedehands meubeltjes vinden. Goedkoper en ook nog beter voor het milieu.”

En het regelgedeelte?

Voor een baby moet je een hoop kopen én regelen. Dankzij dit lijstje weet je precies wat je in de babywinkel moet meenemen. En wat je beter kunt laten staan. Wat het regelen betreft: daar hebben wij een handige Financiële Kraamlijst voor gemaakt. Daarin lees je per maand wat je moet regelen: van kraamzorg tot toeslag. Handig!

Download de Financiële Kraamlijst

Marlies Touburg,
Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als contentspecialist bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!