Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Opinie Geldzaken op orde? Makkelijker dan je denkt!

Geldzaken op orde? Makkelijker dan je denkt!

30-10-2019

Geld, ze zeggen dat je er niet gelukkiger van wordt. Maar het maakt het leven toch een stuk fijner. Ik weet dat ik elke maand wel blij ben als mijn rekening weer wordt aangevuld. Nu ben ik ook wel een typisch Loesje-geval. Aan het eind van mijn salaris blijft er altijd een stukje maand over. Dat zegt jullie vast genoeg over mijn geldzaken. Ik ben er wel achter gekomen na al mijn jaren bij Aegon dat je geldzaken op orde hebben écht niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.

Wist je al dat je op de goede weg bent?

Orde in je geldzaken, dat kost vast veel tijd en moeite. Dacht ik. Maar wist je dat de meeste mensen eigenlijk al op de goede weg zijn? Zelfs ik, de financiële nitwit! Ik spaar natuurlijk wel wat, voor onverwachte uitgaven. Of voor een lekkere vakantie. Eigenlijk heeft bijna iedereen wel zo’n spaarpot. Jij vast ook. Nou, dan heb je al een groot deel van je geldzaken op orde. Maar zo’n potje, hoe groot moet dat zijn? Dat verschilt eigenlijk per persoon. Wil je meer inzicht daarin krijgen? Reken dan uit via het NIbud hoeveel je nodig hebt voor een buffer. En ben je nog niet zo ver met je spaarpot? Bekijk dan dit supersimpel spaarplan

En dan werken aan je cashflow voor later

Kijk, op een gegeven moment is dat potje voor onverwachte uitgaven wel groot genoeg. Dan kun je ook wat geld opzij zetten voor de toekomst. Want je leeft nu lekker, maar dat wil je later natuurlijk ook. Ik maak me best zorgen over mijn pensioen. Ik spaar wel maar dat is dus meer voor de korte termijn. Als je geld wilt opbouwen voor later, is het handig om dat te scheiden van je ‘onverwachte uitgaven-potje’. Dat geld heb je niet nu nodig. Dus kan je er ook meer mee: zoals je geld laten beleggen voor later. Of sparen met belastingvoordeel. Zo probeert de overheid je te stimuleren om geld opzij te zetten voor later. Bekijk wat nog andere mogelijkheden voor je potje voor later.

Er zijn ook altijd dingen waar je liever niet aan denkt

Je kunt ook geld opzij zetten voor situaties waar je liever niet aan denkt. Voor mij als alleenstaande nog niet helemaal van toepassing. Maar wel belangrijk om alvast over na te denken. Stel dat ik in de toekomst een gezinnetje heb. Dan zou ik ze wel graag goed willen achterlaten als ik er niet meer ben. Ja, echt geen leuke stof om over na te denken. Maar ook dát heb ik geleerd. Voor mij nog toekomstmuziek, maar misschien voor jou wél van toepassing? Kijk dan wat je kunt doen om jouw gezin te beschermen tegen het wegvallen van inkomen.

Dat valt best mee toch?

Je geldzaken op orde, dat is dus eigenlijk helemaal niet lastig. Ik heb zelf geleerd om niet alleen in het nu te leven. Want ook ik wil later nog genieten. Dus zet jij net als ik wat geld opzij voor nu, later en misschien dingen waar je liever niet aan denkt? Dan ben je écht al heel goed bezig!

Sadia Shirriff,
Redacteur
Ik ben communicatiespecialist bij Aegon. Ik houd me elke dag bezig met het begrijpelijk maken van onze ingewikkelde informatie. Zowel in onze brieven en e-mails als op de website. Ik vind het heel interessant om me te verplaatsen in onze klanten. En als ik er ook nog een beetje creativiteit op los kan laten, ben ik in mijn element!