Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Kinderbijslag: zes moeders vertellen wat zij met het geld doen

30 mei 2018

doorRedactie | Aegon Blog

Kinderbijslag is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten van de opvoeding, maar wordt het hier ook echt voor gebruikt? Zes ouders vertellen wat zij met het geld doen.

Dorien, moeder van Tim (5), Sanne (3) en Bo (1): "Het komt binnen op onze gezamenlijke rekening. We zien het echt als extra. De ene keer gebruiken we het voor een weekend weg en de andere keer is het bedrag heel welkom als er iets in huis moet gebeuren."

Mirjam, moeder van Cas (6) en Finn (5): "De kinderbijslag gaat bij ons met de stroom mee. Toevallig zijn we nu de kamers van de kinderen aan het verbouwen, dus gebruiken we het daarvoor. Maar ik hoorde laatst ook iemand die het bedrag op de spaarrekening van de kinderen zet. Dat ga ik misschien ook wel overwegen."

Fleur, moeder van Anne (3) en Roos (1): "De kinderbijslag storten wij op de spaarrekening van onze kinderen. Want het is echt een bedrag wat je toch niet mist in je portemonnee. Zo spaar je toch een leuk bedrag per jaar voor de toekomst."

Nina, moeder van Fenne (4) en Hidde (1): "Om eerlijk te zijn, sla ik de kinderbijslag meteen stuk. Het komt altijd goed van pas. Maar in de meeste gevallen wordt het uitgegeven aan kleding voor mijn zoon en dochter. Meestal gaat het om grote aankopen, zoals schoenen of jassen."

Kim, moeder van Sem (2) en Otis (4 maanden): "De kinderbijslag gaat bij ons op de grote hoop, want ik geef het hele jaar door al geld uit aan mijn kinderen. Daarvoor wacht ik niet specifiek op het moment dat de kinderbijslag weer wordt gestort."

Saskia, moeder van Jelle (7), Imre (5) en Bram (2): "Een deel van de kinderbijslag gebruiken we om kleding of andere spullen, de andere helft zetten we opzij om leuke dingen mee te doen. Zo gaan we bijvoorbeeld naar een pretpark of we besteden het geld tijdens een weekendje weg."

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’! Kijk voor meer informatie op aegon.nl/goedmetgeld

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kek Mama.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.