Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Man op bank met iPhone
Blog Pensioen Nieuwe regels minipensioenen

Nieuwe regels minipensioenen

23-10-2018

Vanaf 1 januari 2019 vervallen hele kleine pensioenaanspraken. Hoe zit dat precies? En wat kan jij doen? Jacqueline van Kampen van de afdeling Beleid Zakelijke Markt vertelt het. 

Wat is een minipensioen?

"Een minipensioen is een pensioen van € 2 of minder per jaar. Dat is maximaal € 0,17 per maand. Echt mini dus. En daarover moet ook nog belasting worden betaald. Daarom mogen pensioenuitvoerders zoals Aegon deze minipensioenen vanaf 1 januari 2019 laten vervallen."

Hoe weet ik of ik een minipensioen heb?

"Of je één of meerdere minipensioenen hebt, kan je zien op Mijnpensioenoverzicht.nl. Je vindt daar een overzicht van al jouw opgebouwde pensioenen. Heb je een minipensioen, dan kan je vervolgens de betreffende pensioenuitvoerder vragen het uit te betalen. Heb je een minipensioen bij Aegon, dan neem je dus contact op met Aegon. Als je op dit moment pensioen opbouwt bij een werkgever, kan je het minipensioen ook overdragen. Ook daarvoor geldt: contact opnemen met de nieuwe pensioenuitvoerder en vragen of zij je minpensioentje kunnen verhuizen naar je lopende pensioen. Voor beide gevallen geldt: je moet zelf opletten wat er met je geld gebeurt."

En als ik geen contact opneem?

"Als je geen contact opneemt, maar wel een minipensioen hebt staan bij Aegon, dan doneren wij 1 januari 2019 de waarde van het minipensioen aan het Alzheimercentrum VUmc."

Waarom aan het Alzheimercentrum VUmc? 

"Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie die ook steeds vaker jongere mensen treft. Sinds 2002 sponsort Aegon het Alzheimercentrum VUmc. In dit centrum wordt onderzoek gedaan naar methoden om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Dat is een belangrijke stap om mensen met Alzheimer te kunnen behandelen. Het onderzoek kost veel tijd én geld, daarom doneert Aegon ieder jaar een substantieel bedrag. Aegon heeft immers als missie om mensen in staat te stellen zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Als de ziekte van Alzheimer het geheugen en bewustzijn aantast, kun je geen zelf bewuste keuzes meer maken." 

Bekijk ook deze handige video van de NOS

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.