Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

‘Per kledingstuk gebruikt ze één kleur wasknijper’

27 juli 2016

door Annieck Verkerk, Redacteur

Samenwonen klinkt als een romantisch feest! Toch is het soms best lastig. Wie doet de afwas? Welke afspraken maak je over geldzaken? Hoe houd je het spannend? Aegon-medewerkers delen samen met hun lover hun ervaringen. Met deze keer: Kim Swanink en Ben Kwint. 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Kim: ‘Een half jaar geleden via datingsite Paiq. Op die site zie je elkaars profielfoto pas als je enige tijd samen aan het chatten bent. Zo weet je dat het geen vleeskeuring is.’

Ben: ‘We konden gezellig kletsen en Kim bleek er óók nog leuk uit te zien. Daarom stelde ik voor om een drankje te doen in Scheveningen.’

Kim: ‘We haalden sluitingstijd en waren nog niet uitgepraat. Kortom: een succes!’

En een half jaar later al samenwonen? 

Ben: ‘In de periode dat ik Kim leerde kennen, kocht ik een huis. Toen ik een paar maanden later de sleutel kreeg, waren we eigenlijk constant bij elkaar. Het was zo leuk en het zeulen met m’n kleding en toilettas was ik zat. Daarom vroeg ik aan Kim om bij mij in te trekken.’

Kim: ‘Daar moest ik wel even over nadenken: we waren nog maar kort samen. Bovendien heb ik ook een koophuis, maar dat van Ben is groter.’

Ben: ‘Toen hebben we de financiën onder de loep genomen en al snel was Kim om. Gelukkig!’

Hoe zit het met de financiën?

Kim: ‘Hoewel ik gek ben op Ben, wil ik mijn koophuis nog even aanhouden. Dit heeft financiële consequenties. Zo mag ik geen hypotheekrente aftrekken, omdat ik niet in het huis woon. Hierdoor loop ik zo’n € 100,- per maand mis. Verhuren wil ik niet: ik ben te bang dat een huurder alles overhoop haalt.’

Ben: ‘Aan de andere kant hoeft Kim geen gas, water, licht en internet meer te betalen. Dat scheelt. Bovendien kan ik financieel bijspringen.’

Kim: ‘Dat is een prettige gedachte. Maar ik wil de financiën voorlopig zoveel mogelijk gescheiden houden.’

Geen gezamenlijke rekening dus?

Kim: ‘Nee, pas als mijn huis verkocht is. Dan gaan we samen de vaste lasten betalen en lijkt een gezamenlijke rekening mij wel handig.’

Ben: ‘Nu doen we om en om boodschappen. Dat gaat prima.’

Wat wordt jullie grootste uitdaging als jullie onder één dak wonen? 

Ben: ‘De was!’

Kim: ‘Nou... dat valt wel mee hoor. Haha!’

Ben: ‘Kim heeft gekleurde wasknijpers. Per kledingstuk gebruikt ze één kleur wasknijper. Aan dat neurotische trekje geef ik voorlopig niet toe. Nee, grapje. Maar het huishouden wordt wel wennen. We wonen allebei al een tijd op onszelf en hebben zo onze manieren. Die zet je niet zomaar overboord.’

Kim: ‘Maar daar komen we wel uit hoor.’

Enne... hoe zitten jullie er over tien jaar bij? 

Kim: ‘Hopelijk hebben we dan twee kinderen en een paar mooie reizen gemaakt.’

Ben: ‘We willen graag naar Canada. Daar woont een oudoom van Kim die we op willen zoeken.’

Kim: ‘Maar eerst gaan we voor een paar dagen naar Duitsland. Eens kijken of we een kort tripje met elkaar uithouden, haha!’

Meer informatie?

Ga jij binnenkort samenwonen? En wil je net als Kim en Ben alles soepel laten verlopen? Bekijk onze speciale wonenpagina voor handige tips! Of stel je vraag via Facebook of Twitter.

 

Annieck Verkerk, Redacteur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik gaaf!