Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Roeien ‘Als ik te zwaar ben, zijn we voorbaat al laatste’

‘Als ik te zwaar ben, zijn we voorbaat al laatste’

15-01-2020

Marieke Keijser (22) en Tone Wieten (24) gelden als grote roeibeloften voor de toekomst. Tijdens hun weg naar olympisch goud in #Tokio2020 volgen we het duo van het Aegon Nationaal RoeiTeam op ons Instagramkanaal. In deze blog beantwoorden Marieke en Tone prikkelende dilemma’s over ‘op gezond gewicht’.

Nooit meer patat of nooit meer chocolade?

Marieke: “Ik heb zowel patat als chocolade niet hoog op mijn ‘cheatlijstje’ staan. Chocolade associeer ik met kopjes thee, vriendinnen en gezelligheid. Patat doet me denken aan een luie Marieke die op de bank hangt of brak is. Ik ga dus voor nooit meer patat. Waar ik echt van kan genieten? Vers krenten- rozijnenbrood met een beetje boter.”

Tone: “Nooit meer patat. Ik ben meer een zoetekauw, die keuze is dus snel gemaakt.”

Kinderen inspireren gezond te eten of ouderen inspireren te blijven bewegen?

Marieke: “Kinderen inspireren gezond te eten. Ik ben dol op kinderen: vroeger heb ik roeilessen gegeven aan kinderen op mijn juniorenvereniging en dat vond ik heel leuk om te doen. Bij ouderen is het lastiger om veranderingen bij te brengen dan bij kinderen. Ouderen hebben vaak al jarenlang iets op dezelfde manier gedaan. Zo’n patroon doorbreek je minder makkelijk.”

Tone: “Het is allebei heel belangrijk. Tijdens mijn studie verpleegkunde stimuleer ik ouderen om te blijven bewegen. We proberen ouderen zo min mogelijk in bed te laten liggen, om zo complicaties te voorkomen. Ondanks dat ik veel met ouderen bezig ben, kies ik voor de kinderen. Je geeft hen iets mee waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.”

Je overwinning vieren met je lievelingseten of met een avond de kroeg in?

Marieke: “Lievelingseten. Ik ben een lichte roeister en moet erg op mijn voeding letten. Ik verheug me een paar dagen voor de wedstrijd echt op het moment dat ik erna een lekkere burger mag eten in plaats van droge pasta. Uiteten gaan vind ik leuker dan de kroeg in gaan. Ik word vrij snel dronken, na één glas wijn kan ik dan alweer naar huis.”

Tone: “Na een race heb ik niet veel honger, meestal eet ik dan even snel een pizza of een hamburger. Ik ga liever met al mijn teamgenoten gezellig de kroeg in.”

Spruitjes of bloemkool?

Marieke: “Bloemkool. Ik ben gek op bloemkool uit de oven. Met spruitjes maak je mij niet blij.”

Tone: “Ik ga voor spruitjes. Als kind vond ik die al heel lekker. Ik was een makkelijke eter: de meeste kinderen rennen naar de snoepafdeling wanneer ze met hun ouders boodschappen doen, maar ik rende naar de groente- en fruitafdeling. En als ik in het karretje zat, wees ik naar spruitjes alsof het snoepjes waren.”

Vierde worden op de Olympische Spelen of te zwaar zijn en niet mogen starten?

Marieke: “Voor de start van een wedstrijd moeten we ons laten inwegen, want onze ploeg mag gemiddeld niet meer wegen dan 57 kg. Als we te zwaar zijn, mogen we niet meedoen. Niet kunnen inwegen gaat mij niet gebeuren, dan word ik liever vierde. Op de lange termijn is vierde worden op de Olympische Spelen altijd meer waard dan überhaupt niet meedoen.”

Tone: “Vierde worden, hoewel dat één van de zuurste plekken is. Als ik uitweeg, zijn we bij voorbaat al laatste. Dat we hadden kunnen winnen als we op gewicht waren, daar koop ik niets voor.”

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.